Concentració en record de Lluís Companys i altres víctimes de la repressió franquista a Terrassa

L'acte serà aquesta tarda i estarà encapçalat per l'alcalde, Jordi Ballart, i comptarà amb la presència dels portaveus dels Grups Municipals

LaTorre
15 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:06h
L'Ajuntament de Terrassa ha convocat un acte commemoratiu pel Dia Nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i les víctimes de la repressió de la dictadura franquista. L'acte, que tindrà lloc avui 15 d'octubre a les 18:30, serà encapçalat per l'alcalde, Jordi Ballart, i tindrà lloc a la Plaça de Lluís Companys. Tabé s'hi espera la presència dels portaveus dels grups municipals i membres de la Corporació Local.

L'acte, que començarà a les 18.30 h, començarà amb el parlament de la regidora de Qualitat Democràtica. A continuació hi haurà un minut de silenci i després parlarà Núria Martí, víctima de la repressió franquista. Tot seguit tindrà lloc una ofrena floral amb acompanyament musical a càrrec de la soprano Rosa Maria López i el baríton Pau Camero. Finalment, l'alcalde farà el seu parlament i l'acte es clourà cantant Els Segadors.

El Parlament de Catalunya va establir el 15 d'octubre com a Dia Nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i les víctimes de la repressió de la dictadura franquista. A més, es va escollir aquest dia coincidint amb el dia de l'execució del president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys per part de les tropes franquistes, el 1940.