La CUP organitza un diàleg sobre decolonialisme pel dia de la Hispanitat

Sara Cuentas i Arlene Cruz,membres de la "Red de Migración, Género y Desarrollo", impartiran un taller a local de la CUP a partir de les 10 h

Redacció
11 d'octubre del 2019
La CUP Terrassa vol desmarcar-se de la celebració de la Hispanitat i per això ha organitzat un taller formatiu sobre colonialisme. Es farà a la seu del partit anticapitalista (carretera de Montcada 155), a partir de les 10 h.

Per la CUP, l’objectiu de fer una reflexió crítica sobre les relacions en diversos eixos: Nord versus Sud i Europocentrisme versus Amèrica Llatina. Les encarregades d'impartir el taller són Sara Cuentas i Arlene Cruz. Les dues formen part de la "Red de Migración, Género y Desarrollo", entitat autoanomenada de "feminisme decolonial" i que treballa polítiques de resistència des de les perifèries.

També es comentaran les exposicions anti-colonials, inaugurades l'any 2018, que plasmen la realitat sociopolítica. Per una banda, la fotografia documental sobre l'EZLN que es mostra a “Desplaçats de Banavil”. En un context de guerra contrainsurgent, famílies simpatitzants de l'EZLN van ser agredides el 2011 al paratge de Banavil (Chiapas), vivències que queden recollides a les imatges que presentarà Xavi Duran.

Per l’altra, les pintures al·legòriques d’Imty Maleywa, (ex guerrillera de les FARC) amb la col·leció de llenços en el context de la lluita per la terra a Colòmbia presentat per Roc Padró. També hi haurà un vermut i dinar de germanor, amb begudes i menjars de la terra. 

Amb aquesta jornada els cupaires reivindiquen que el Dia de la Hispanitat, "no és altra cosa que una commemoració vergonyosa de colonialisme vers l’Amèrica i el genocidi indígena".