La Biblioteca Central tanca al públic durant uns dies per adaptar-se al nou sistema de radiofreqüència

Estarà tancada el 17 d’octubre de 13 a 17 h i el 4 i 15 de novembre tot el dia

Biblioteca Central de Terrassa.
Biblioteca Central de Terrassa. | Anna Mira
LaTorre
11 d'octubre del 2019
La Biblioteca Central de Terrassa tancarà de forma excepcional el dijous 17 d’octubre entre les 13 h i les 17 h i dies 4 i 15 de novembre durant tot el dia.  Durant aquests dies, la Diputació de Barcelona impartirà un seguit de sessions formatives a la plantilla de la BCT al voltant del nou sistema de radiofreqüència (RFID) instaurat a la biblioteca.

Es tracta d’un nou sistema que permet transmetre dades sense fils, a través d’ones de ràdio, i que substitueix les tecnologies de codis de barres permetent així l’automatització de la gestió del préstec i el control de seguretat.

Aquest nou sistema facilita als usuaris i usuàries de la biblioteca l’autogestió del préstec i el retorn dels documents sense necessitat de fer cues ni passar pel taulell de préstecs. Al mateix temps, la implementació del sistema RFID, suposarà dur a terme una important reorganització del treball i de les funcions que fins ara realitzava una part del personal de la BCT.

La regidora de Cultura, Rosa Boladeras explica que "aquest canvi serà molt positiu i representarà un important pas endavant per a la BCT i principalment per a les persones usuàries del servei". Amb la implementació del nou sistema, "la biblioteca reforçarà el seu paper com a equipament cultural de referència i obert a la ciutat molt més enllà de l’habitual préstec de llibres o material".