Meritxell Lluís torna a ser la número 2 al Senat per Barcelona

El Consell Nacional de Junts per Catalunya ha avalat aquest dissabte la configuració de les llistes de cara a les eleccions espanyoles del proper 10 de novembre

Meritxell Lluís
Meritxell Lluís | Adrià Costa
LaTorre
07 d'octubre del 2019
Actualitzat el 30 d'octubre a les 12:12h
La portaveu del grup municipal de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís, repetirà com a candidata al Senat per les pròximes eleccions espanyoles del 10 de novembre. Com va fer el passat 28-A, Lluís anirà de número 2 per Barcelona. Així ho ha avalat el Consell Nacional de Junts per Catalunya. "Junts per Catalunya representa la unitat i transversalitat que necessita Catalunya per l’excepcionalitat del moment", ha afirmat Lluís.

Els assistents al Consell Nacional van tenir un record pels presos polítics que encapçalaran les llistes de Junts per Catalunya a les quatre circumscripcions, pels exiliats i per tots els repressaliats. Igual com va fer fa uns mesos, les raons per anar a Madrid, segons Lluís, són moltes, més de 155 raons però les resumeix en tres.

D'una banda "defensar els drets civils dels nostres companys presos i exiliats. Els drets civils de tots els ciutadans de Catalunya, els que estan perseguits per l’1-O i els que els veuen negats per tants altres motius".

De l'altra per Lluís anar a Madrid significa "defensar el mandat i l’esperit de l’1-O. El mandat, inequívoc, és crear les condicions propícies perquè puguem exercir el dret d’autodeterminació. Però, tan important com el mandat és l’esperit: sempre democràcia, mai violència, sempre dialogar, mai excloure".

Finalment, la terrassenca vol "defensar l’interès general de Catalunya, de la gent de Catalunya, de les empreses, dels treballadors i de les entitats de Catalunya. No hi ha cap incompatibilitat entre treballar per la independència i resoldre els problemes quotidians. Anem a Madrid perquè allà encara es decideixen moltes coses que ens afecten i no podem ni volem quedar-ne al marge".