La UPC distingeix Joanne Wood com a optometrista de l'any

La doctora australiana és reconeguda internacionalment pels seus descobriments sobre la relació entre les deficiències visuals i la seguretat viària

1200_1570177090wood_11
1200_1570177090wood_11
LaTorre
04 d'octubre del 2019
La Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la Universitat Politènica de Catalunya va distingir el passat 2 d'octubre a la doctora australiana Joanne Wood amb el premi de l'Optometrista de l'Any. Wood és catedràtica de la School of Optometry and Vision Science, a la Queensland University of Technology de Brisbane (Austràlia). La cerimònia d'entrega del Premi Internacional es va dur a terme al conjunt monumental de la Seu d'Egara i el degà de la FOOT, Joan Gispets, va ser l'encarregat d'entregar el prestigiós galardó.

Segons la pròpia UPC, la reputada professora "ha contribuït de manera decisiva a l'estudi de l'impacte de la discapacitat visual en la conducció i és, en aquest àmbit, referent mundial". L'agudesa visual, tal com s'utilitza per a l'obtenció de permisos, és un mal predictor de les habilitats per a la conducció.

Una bateria multidisciplinària de proves, que inclogui sensibilitat al moviment, temps de reacció i balanceig, són les proves més predictives de la capacitat de conducció en persones grans. La roba amb franges retro-reflectants als canells, als colzes, als genolls o als turmells millora la visibilitat nocturna molt més que una armilla al cos que conté la mateixa quantitat de reflectant.

Un dels majors èxits de Joanne Wood ha estat transferir aquestes conclusions a l'aplicació de polítiques viàries i a la pràctica sanitària, assessorant organismes i professionals d'arreu del món.

La Doctora Wood és catedràtica de la School of Optometry and Vision Science, a la Queensland University of Technology, Brisbane (Austràlia). Es va graduar en Optometria per la Universitat d'Aston, Birmingham (Regne Unit) a l'any 1982 i es va doctorar posteriorment a la mateixa Universitat. Després va seguir amb un període d'investigació al departament de Fisiologia d'Oxford i va aconseguir una plaça com a Post-Doctoral Research Fellow a la Queensland University of Technology on ha seguit la seva carrera acadèmica arribant a ser la Directora de Recerca en Optometria i líder de l'Àmbit de Millora Visual del Institute of Health and Biomedical Innovation.

Entre prop dels 20 premis internacionals que ha rebut, Joane Wood ha rebut recentment el Doctor Honoris causa per l'Aston University del Regne Unit. Les publicacions científiques de Joanne Wood es compten per centenars, i la seva participació en les principals conferències internacionals és constant.