educació

La indústria tèxtil terrassenca arriba al Marroc i Jordània

Una investigadora de la UPC-ESEIAAT lidera un projecte europeu per crear quatre centres avançats de suport a la indústria tèxtil en aquests països

La professora d'enginyeria tèxtil, Mònica Ardanuy. | Cedida
per La Torre del Palau, 5 d'octubre de 2019 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de fa uns mesos, un consorci internacional format per dotze organitzacions de diferents països treballa en el projecte europeu "Fostering innovation in the Jordan and Moroccan textile industry" (FOSTEX), coordinat per Mònica Ardanuy, professora d’enginyeria tèxtil a l’ESEIAAT de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC).

La indústria tèxtil té una gran importància tant al Marroc com a Jordània, on signifiquen 165.000 i 60.000 llocs de respectivament, convertint-se així en un dels grans sectors industrials per ambdós països.


Malgrat això, la majoria de petites i mitjanes empreses tenen un accés limitat a serveis clau per a testejar, formar-se, fer recerca, accedir a noves tecnologies o instruments de finançament.

Així, segons Ardanuy, "l’objectiu de FOSTEX és omplir el buit que hi ha actualment a l'àrea de serveis al sector de tèxtils especialitzats en aquesta zona geogràfica mitjançant la creació de quatre centres de suport avançat a les universitats del Marroc i Jordània".


La professora assevera que d'aquesta manera "aquests centres es convertiran en una peça clau en el desenvolupament d'innovacions del sector tèxtil i en l'auge de l'emprenedoria als seus països i la seva àrea d’influència.”

El projecte també vol establir col·laboracions entre les diferents institucions, europees, marroquines i jordanes, creant una xarxa de cooperació per millorar la indústria tèxtil dels països representats en el consorci, de manera que tothom hi surt beneficiat.

 

Participació