medi ambient

L'Anella Verda de Terrassa, candidata a guanyar un premi d'urbanisme

És un dels quatre projectes triats pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

per La torre del Palau , 3 d'octubre de 2019 a les 09:00 |
El paisatge de Bonvilar forma part de l'Anella Verda de Terrassa. | Aj. Terrassa
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Anella Verda de Terrassa ha estat escollida pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (CAC) per optar al Premio de Urbanismo Español.L’Anella Verda és un dels cinc projectes que es presenten des de Catalunya. El guanyador del premi es donarà a conèixer aquest mes d’octubre.

Un dels trets diferencials de l’Anella Verda és que neix arran d’una iniciativa ciutadana, proposada per les entitats ecologistes de la ciutat i realitzat amb un procés de participació continuat i canalitzat a través de la Taula de l’Anella Verda. L'objectiu de l'Anella Verda és millorar els entorns de la ciutat en l’àmbit ecològic, econòmic i social.


Què és l’Anella Verda?

L’Anella Verda és un espai natural sense urbanitzar, que ocupa una superfície de 4.400 Ha, amb 2.640 Ha de boscos, 1.210 Ha de conreus, 347 Ha de rieres i torrents que inclouen el sistema hidrogràfic i el seu àmbit de protecció, 25 Ha d’equipaments i 178 Ha d’infraestructures i serveis tècnics.


El projecte va sorgir l’any 2012 com a proposta ciutadana per evitar la degradació de l’entorn natural i agrícola que hi ha des de l’entorn urbà fins als límits del terme municipal.

Un dels seus aspectes més destacats és el camí circular, de 35 km de longitud, que recorre tot l’entorn natural i agrícola, donant la volta sencera al terme municipal, i que transita per llocs d’elevat interès paisatgístic i patrimonial. Des de la ciutat s’hi accedeix amb facilitat a través de les "portes de l’Anella Verda" i dels camins històrics que connecten amb aquest itinerari. L’Ajuntament ha arranjat un primer tram.

Els dos següents, que gairebé completaran tot el recorregut, estan en projecte i comptaran
amb senyalització específica, àrees d’estada i miradors, a més d’una millora del paviment i diverses plantacions.

 

Participació