procés català

La Cambra de Comerç de Terrassa demana una «sentència absolutòria» pels presos polítics

En cas de sentència condemnatòria, la Cambra no donarà suport explícit a una possible aturada de país

per La torre del Palau , 2 d'octubre de 2019 a les 16:11 |
Ple de la Cambra de Comerç de Terrassa. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, reunida aquest dimarts, ha acordat elevar al Consell General de Cambres de Catalunya el seu posicionament de reclamar una "sentència absolutòria" del Tribunal Suprem per l’anomenat Judici del Procés i
"l’alliberament immediat de les persones que estan patint una llarga i injustificada presó preventiva".


Dos d'ells, Josep Rull i Raül Romeva, són ciutadans de la demarcació territorial de la Cambra.
El plenari també va acordar una presència institucional destacada en totes les manifestacions pacífiques contra una possible sentència condemnatòria.


Així mateix i "mentre duri la possible privació de llibertat dels presos polítics" la Cambra de Comerç de Terrassa declinarà l’assistència protocol·lària a qualsevol acte institucional que, al marge del Parlament i la Generalitat de Catalunya, sigui organitzat o convocat pels diversos estaments institucionals de l’Estat Espanyol.

L'entitat també demanarà "una llei d’amnistia que possibiliti el diàleg per una necessària negociació" a tots els partits polítics.

Rebuig a l’aturada de país

Segons la Cambra, "una aturada de país cercarà immobilitzar les xarxes de comunicació viària de cara a aturar la mobilitat i els fluxos logístics, amb la lògica conseqüència d’un greuge per a la nostra economia".

En aquest cas, si la resposta a una sentència condemnatòria fos una aturada de país, la Cambra de Comerç de Terrassa no li donarà explícitament suport. Finalment des de la Cambra es vol destacar "la necessitat d’establir canals de diàleg polític amb un horitzó a no llarg termini que possibiliti trobar una sortida a l’actual atzucac en la relació entre Catalunya i la resta de l’Estat espanyol".

 

Participació