VÍDEOS L'independentisme terrassenc demana «l'absolució» dels presos dos anys després de l'1-O

El Raval de Montserrat de Terrassa ha acollit una concentració multitudinària

Concentració a Terrassa pels dos anys de l'1-O.
Concentració a Terrassa pels dos anys de l'1-O. | Anna Mira
01 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 22:00h
Dos anys després, aquest dimarts el Raval de Montserrat de Terrassa s'ha omplert de gom a gom per commemorar el referèndum de l'1 d'octubre. Un miler de persones, segons la Policia Municipal de Terrassa, s'han aplegat a les portes de l'Ajuntament de Terrassa per exigir "l'absolució" dels presos polítics i exiliats.

Les entitats sobiranistes han repartit entre els assistents pedaços de tela groga amb la paraula "absolució" i també adhesius amb la voluntat d'omplir la ciutat d'aquest missatge. L'acte ha començat amb un minut de silenci i crits de "llibertat presos polítics i exiliats". A continuació s'han fet els tradicionals Cants per la Llibertat.
 
Un dels moments més emotius ha estat durant la projecció d'un vídeo del referèndum de fa dos anys amb imatges de Terrassa i també de les càrregues policials que han aixecat algunes llàgrimes però també crits de "fora les forces d'ocupació".
 
Membres dels CDR també han llegit un manifest on han condemnat "la repressió de l'estat espanyol i les estratègies de la por davant l'independentisme". També han qualificat l'actual govern català de "passiu i immòbil que actua per reprimir a la gent que lluita pel que ens van prometre".
 
En finalitzar han penjat una pancarta als pals de l'Ajuntament terrassenc amb el lema "1-O Vam votar / Vam guanyar / Independència".