«L'empenta desinteressada pel teatre permet organitzar un treball que és impagable»

LaTorre entrevista al director i compositor del musical "Bruna" d'Ullastrell

Companyia Gatu d'Ullastrell.
Companyia Gatu d'Ullastrell. | Cedida
01 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 17:10h
El musical Bruna ha tornat aquest passat cap de setmana a Ullastrell. Després d'haver-se presentat l'abril passat al poble vallesà, la història de l'àvia de la Bruna ha tornat a casa. I ho ha fet amb un nou èxit a les butxaques i exhaurint les entrades en la sessió de la tarda. En una entrevista amb LaTorre, el seu director i compositor, Mateu Peramiquel, i la dramaturga i directora escència, Mar Puig, asseguren que el seu objectiu és "fer arribar la nostra història, que agradi, captivi i enamori".

Els pròxims mesos el musical Bruna engega una gira de tardor per escenaris com la Fira Mediterrània de Manresa i la Mostra de Teatre Català de Madrid, entre d’altres.

- Com neix la idea de fer aquest musical?

- Bruna neix de la voluntat pròpia d'homenatjar als nostres avis. Bruna és la història d'una nena d'onze anys que a través d'un treball d'escola de la seva àvia acaba descobrint la història de la seva àvia, que tota la família desconeixia. Com a curiositat, els noms dels personatges que interpreten els nens i nens que apareixen a l'obra són els dels seus avis al mateix temps que els noms dels personatges principals porten els noms dels nostres avis.

La idea inicial ja va ser fer un espectacle musical. Sabem que fer un musical és una producció molt costosa, però vam tenir l'ajuda del Grup Amics del Teatre d'Ullastrell que ens van proporcionar l'espai, la companyia i la seva passió pel teatre.

- El musical torna a Ullastrell després d'uns mesos de gira. Com ha estat la rebuda?

- De fet la gira comença ara i és a Ullastrell on la presentem. Sí que hem fet diverses mostres arreu per aconseguir que la gira fos més plena. La rebuda ha estat molt bona per part del públic que ho ha vist i estem molt agraïts i feliços.

- Quina ha estat la clau de l'èxit?

- Creiem que mai hi ha una clau de l'èxit, però en aquest cas podem dir que l'èxit ha estat el gran equip que hem creat entre tots i la passió que hi hem posat tots i totes per tirar aquest projecte endavant. Els infants, actors, actrius i equip tècnic ens han ajudat sense cap mena d'ànim de lucre i aquest ha estat un punt molt fonamental. Aquest projecte encara no ha arribat al seu punt més alt, cal seguir treballant i mostrant la història per captivar al major públic possible i també enamorar a la crítica.

- Es tracta d'un espectacle de teatre amateur, quin espai tenen aquest tipus d'espectacles en el món del teatre?

- Podem dir que l'espectacle és amateur pel seu pressupost, i per la companyia que el representa sense ànim de lucre i també perquè nosaltres, els creadors, només invertim temps i diners en què això tiri endavant. El teatre amateur a Catalunya és molt potent i hi ha una llarga tradició. L'empenta d'aquesta gent desinteressada pel teatre és espectacular i permet organitzar un treball que és impagable.

- Ja tenen dates per pròximes funcions a festivals, quin és el futur del musical?

- Sí, tenim la sort que està agradant i molts pobles ens volen programar l'espectacle. El futur és incert però emocionant. De moment, l'objectiu és fer arribar la nostra història, que agradi, captivi i enamori. No sabem on arribarem, el que volem és que Bruna la conegui la major gent possible, i qui sap quina cabuda hi podria tenir en el món professional i una gran producció econòmica al darrere.

- Tenen en ment alguna nova producció?

- Doncs la veritat és que ara que ens hem estrenat creant aquest espectacle, ens passen pel cap moltes històries que voldríem explicar i molts projectes. Nosaltres creem per explicar i ho volem seguir fent. De moment tot són idees però de ben segur que aviat en podreu sentir a parlar d'alguna d'elles.
Arxivat a