La dreta espanyola es llança contra Torra per l'acusació d'«ABC» que planejava «prendre» el Parlament amb els CDR

PP, Ciutadans i Vox donen com a bona la informació i carreguen simultàniament contra el president

El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dimecres en el debat de política general
El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dimecres en el debat de política general | Adrià Costa
NacióDigital
29 de setembre del 2019
PP, Ciutadans i Vox han coincidit aquest dissabte a carregar contra el president Quim Torra, a partir d'una informació del diari ABC que sosté que el president planejava amb els CDR acusats de terrorisme "prendre el Parlament després de la sentència de l'1-O".

El president de Cs, Albert Rivera, el del PP, Pablo Casado, i la formació ultradretana VOX, com a tal, han donat com a bona la informació, i han suggerit un nou 155 per "apartar Torra" i "protegir els ciutadans dels comandos separatistes" (Rivera), han demanat "aclarir la vinculació de Torra amb els CDR detinguts" (Casado), o fins i tot han titllat Torra de "cap intel·lectual" del suposat "comando" (VOX).

Tot i el seu cridaner titular, ABC rebaixa molt el to en el cos de la informació. Així, explica que un dels dos detinguts que va afirmar davant del jutge que preparaven accions ha dit que Torra els facilitaria entrar al Parlament per fer-hi "una mena de tancada". I encara afegeix que Torra "no ho sabia de primera mà, però així l'hi havien comunicat".