Front comú a Terrassa per evitar talls de llum a les famílies vulnerables

Un acord de la Junta de Portaveus exigeix la retirada de l"lamenaça" d'Endesa i la condonació del deute

27 de setembre del 2019
El ple de Terrassa ha aprova un acord de Junta de Portaveus per evitar que Endesa talli la llum a les famílies vulnerables a partir del pròxim u d'octubre. Així, la ciutat ha fet un front comú per exigir a l'empresa elèctrica la retirada de "l'amenaça" per tallar els subministraments "amb la voluntat d'iniciar una negociació amb un clima de cooperació i diàleg".

L'acord presentat pel govern terrassenc (Tot per Terrassa i ERC-MES) ha rebut els suports del PSC i JXT mentre que Cs s'hi ha abstingut. En el text, també es demana la condonació del deute, o a "instar totes les administracions competents a utilitzar les vies sancionadores de
manera contundent, en cas que les subministradores elèctriques realitzin talls a llars, no
permesos per la llei 24/2015".

També es vol "exigir al Govern de l’Estat la posada en marxa de mesures encaminades a posar fi a l’actual situació d’oligopoli del sector energètic que permetin garantir la separació real i efectiva dels grups verticalment integrats del sector elèctric".

Terrassa ha aprovat el text l'endemà que també tirés endavant a la Diputació de Barcelona on va rebre els suports del PSC-CP, Junts, ERC-AM, ECG i TxT. A la Diputació Cs i PP es van abstenir.

Després de la carta que van rebre els Ajuntaments el passat mes d'agost, el 5 de setembre a Terrassa ajuntaments de tot Catalunya es conjuraven per "no tolerar l'amenaça d'Endesa" als consistoris per tallar el subministrament a les famílies més vulnerables dels respectius municipis. Una trobada convocada des del govern terrassenc, però on municipis de diferents colors polítics es van posar d'acord per no acceptar el deute reclamat per Endesa, exigir que retires la seva amenaça i defensar els drets de la ciutadania recollits a la Llei 24/2015.

Un posicionament que es va concretar en una moció consensuada per tots els participants i que l'Ajuntament de Terrassa ha fet arribar a tots els consistoris de Catalunya perquè s'hi puguin sumar.