El govern de Terrassa esbronca Cs per la seva intervenció sobre violència de gènere

El partit taronja ha aprofitat la declaració institucional per parlar del hijab com un exemple de "violència intrafamiliar"

27 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:27h
El ple municipal d'aquest divendres a Terrassa ha viscut un dels moments més tensos quan el regidor de Cs, David Aguinaga, ha llegit la tradicional declaració institucional condemnant la mort de dones víctimes de violència masclista.

Després de llegir la declaració acordada per tots els partits polítics al ple municipal -i que permet que els regidors facin alguna modificació-, Aguinaga ha llegit un altre text -en aquest cas del partit- on ha parlat de l'ús del hijab i la cultura musulmana com a "violència invisible intrafamiliar". "S'equivoquen els que pensen que el hijab és una tradició", ha afegit el regidor de Cs.

Diversos regidors de Tot per Terrassa i ERC-Mes han marxat de la sala de plens durant la intervenció de la formació taronja i en finalitzar l'alcalde, Jordi Ballart, li ha etzibat que "això no és un acte de Cs".

De fet, els partits al govern terrassenc han reaccionat a la xarxa amb piulades condemnant els fets. Des de Tot per Terrassa han qualificat la intervenció de "xenòfoba i indecent", mentre que els republicans ho han considerat "partidista i lamentable".

Per tot plegat i perquè no es repeteixin situacions com les d'avui, el govern de Terrassa tractarà el tema a la Junta de Portaveus -que podria convocar-se de manera extraordinària- per repensar la manera com els partits intervindran en aquesta declaració.