VÍDEOS Protestes i indignació arreu del país per l'empresonament dels set CDR

Milers de persones es mobilitzen davant dels ajuntaments de desenes de municipis catalans en protesta per la decisió de l'Audiència Nacional

Concentració de suport als presos del CDR.
Concentració de suport als presos del CDR. | Anna Mira
Andreu Merino / Anna Mira
26 de setembre del 2019
Actualitzat a les 21:01h
Milers de persones han sortit al carrer arreu de Catalunya aquest dijous al vespre per reclamar l'alliberament dels set independentistes, activistes dels CDR, empresonats per ordre de l'Audiència Nacional. S'han organitzat concentracions a les portes dels ajuntaments de desenes de municipis catalans.

   La principal convocatòria ha tingut lloc a la plaça de Sant Roc de Sabadell -ciutat on la Guàrdia Civil va detenir quatre persones aquest 23 de setembre-, on s'han llegit cartes sobre com els detinguts van viure les hores posteriors a l'arrest i manifests contraris a la presó preventiva. L'emotivitat i el caràcter reivindicatiu, així com les crides a "mantenir-se dempeus" i a la mobilització, han estat els elements principals de la protesta.
El magistrat de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha decretat presó sense fiança per als set CDR detinguts des de dilluns, que han estat interrogats aquest dijous per l'alt tribunal. Fent cas al ministeri públic, que hores abans també havia sol·licitat aquesta mesura cautelar privativa de llibertat, el jutge els mantindrà empresonats pels delictes de terrorisme, fabricació i tinença d'explosius, i conspiració per un delicte d'estralls.

Alerta Solidària, que coordina la defensa dels acusats, ha qualificat de "segrest" la presó provisional i ha fet una crida a la mobilització. "Aquesta serà la millor manera de tenir-los aviat entre nosaltres", ha assegurat l'organització a les xarxes socials.