MútuaTerrassa organitza una jornada sobre ètica en l'àmbi de la investigació

Abordarà les funcions del Comitè Ètic d’Investigació (CEIm) de l’entitat així com altres qüestions vinculades amb la investigació

Redacció
25 de setembre del 2019
Sota el títol “Què has de saber per triomfar al Comitè Ètic d’Investigació?”, el proper divendres, 27 de setembre, l’Àmbit de Servei Assistencial de MútuaTerrassa celebrarà una sessió centrada en l’ètica en el terreny de la investigació. L’objectiu és donar a conèixer l’esmentat comitè així com la seva raó de ser i aproximar a tots els assistents a l’àmbit de la recerca i la investigació.

La presentació serà a les 8h i anirà a càrrec del Dr. Jordi Nicolás, president del CEIm i cap del servei de Farmàcia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT). A continuació la Sra. Susana Redondo, secretària del comitè i farmacèutica adjunta del mateix servei, parlarà sobre les funcions i dinàmiques del CEIm.

Acte seguit, la Dra. Núria Giménez, coordinadora de docència i assessora científica de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa, i el Dr. Juan Antonio Garcia, vicepresident del CEIm i farmacòleg clínic de l’Institut Català de la Salut, abordaran la metodologia de la investigació. El Sr. Joan de Ignacio-Simó, director de l’Assessoria Jurídica i DPD de l’entitat, serà l’encarregat de parlar sobre el Nou Reglament Europeu en matèria del tractament de Dades Personals.

A continuació, la Dra. Olga Monistrol, infermera de Recerca i Seguretat del Pacient de la Fundació Assistencial, presentarà la nova Guia per als investigadors i, finalment, el Dr. Nicolás farà també la cloenda de la jornada.