VÍDEOS i FOTOS Crema un camió cisterna carregat de gasolina a la C-16 a Terrassa

Un bomber fora de servei s'ha trobat l'accident i ha atès el camioner i ha frenat el pas dels vehicles

Un camió cisterna crema a la C-16 a Terrassa.
Un camió cisterna crema a la C-16 a Terrassa. | Anna Mira
24 de setembre del 2019
Actualitzat a les 16:54h
Un camió cisterna carregat de benzina i gasoil crema a l'autopista C-16 a l'atura de Terrassa. Segons han informat Bombers a LaTorre, han rebut l'avís a la 13.17 hores d'aquest dimarts. Una alarma d'un bomber fora de servei que s'ha trobat l'accident i ha atès el camioner, que ha sortit il·lès, i ha frenat el pas de vehicles, per evitar que les flames arribessin als turismes. 

      Fins al lloc s'han desplaçat 13 dotacions terrestres i un helicòpter bombarder d'aigua. Les flames han obligat a tallar l'autopista C-16 en ambdós sentits de la marxa. Una mesura que s'ha estés, posteriorment, a la C-58, també en ambdós sentits. Gairebé una hora després, s'ha reobert, primer en sentit sud, i després, un carril de l'autopista del Vallès, en sentit nord. 

D'altra banda, s'ha interromput el servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) entre les estacions Terrassa Rambla i Les Fonts. S'ha donat alternativa per carretera. 
 

L'incendi ha cremat una part de vegetació Foto: Anna Mira
 

Efectius dels Bombers i Mossos treballant a la zona Foto: Anna Mira


Les mateixes fonts han detallat que el camió, amb quatre compartiments, en un duia 15.000 litres de gasoil i en un altre 20.000 de benzina. Un d'aquests ha explotat. Per això, s'han pogut sentir un parell d'explosions i una gran bola de foc, seguida d'una columna de fum negre que es pot veure des del sud i des d'altres punts de la ciutat. 

L'Ajuntament activa el Pla d'Emergències

L'Ajuntament de Terrassa ha activat en alerta el Pla d’Emergències Municipal. S’ha fet per l’activació, en fase d'alerta, del Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), que ha comunicat  Protecció Civil.
 


 

Un vehicle passant mentre segueix cremant part del combustible del camió Foto: Anna Mira

 

La columna de fum negre, molt visible Foto: Anna Mira

 

Agents de la policia tallant l'accés a Terrassa pel sud Foto: Anna Mira


La Policia Municipal de Terrassa ha tallat l'accés sud de la ciutat, cosa que impedeix tant l'entrada com la sortida de vehicles per aquest punt.