Alerta Solidària assegura que als CDR detinguts se'ls jutjarà «per paràmetres polítics i no jurídics»

Vincula l'operatiu policial amb la campanya electoral i la reacció de la sentència del procés

L'operatiu de la Guàrdia Civil, als voltants de la plaça de les Dones del Tèxtil
L'operatiu de la Guàrdia Civil, als voltants de la plaça de les Dones del Tèxtil | Juanma Peláez
Albert Hernàndez / Anna Mira
23 de setembre del 2019
Actualitzat a les 17:49h
El membre d'Alerta Solidària, organització encarregada en la defensa de dos dels detinguts en l'operatiu de la Guàrdia Civil, desplegat aquest dilluns en diversos punts del Vallès i Osona, Xavier Pellicer, ha assegurat, en declaracions a LaTorre i NacióSabadell, que se'ls jutjarà "per paràmetres polítics i no jurídics".

Ha reiterat que les detencions s'han fet sota "criteris polítics, en un ambient de precampanya electoral, i, per tant, d'oportunitat del PSOE, de ordeno y mando" i, ha afegit, "com a prèvia de la sentència" del Tribunal Suprem sobre el judicis del procés. Malgrat l'aplicació del secret de sumari al cas, Pellicer ha afirmat que el material decomissat "el podrien trobar a qualsevol de nosaltres a casa" i ha comentat que els detinguts, la majoria, "són gent coneguda als seus municipis". 

Pellicer ha explicat que "són persones implicades i que s'han mobilitzat al llarg dels anys, com ho han fet milions de persones" i ha etzibat, "han anat a buscar aquells que s'han significat". Per això, al seu parer, busquen infringir "por" i quan "tinguem accés a la documentació, s'anirà veient". En aquest sentit, no ha descartat que "es vagi desinflant" dels "grans titulars" d'aquest dilluns, i ha posat com exemple l'Operació Pandora
 
Les nou persones, com ha indicat, estan en règim d'incomunicació i el delicte de "terrorisme", és l'acusació per dur-los a l'Audiència Nacional, a Madrid, un jutjat, com ha dit, "és hereu del tribunal franquista".