Campanya extraordinària de donació de medul·la òssia a Terrassa

Dissabte 21 de setembre, les persones que vulguin registrar-se com a donants podran anar al Banc de Sang i Teixits o a una unitat mòbil a la plaça de les Teixidores

Redacció
20 de setembre del 2019
Actualitzat a les 14:47h
L’Ajuntament de Terrassa i el Banc de Sang i Teixits han impulsat una campanya de donació de medul·la òssia demà dissabte, coincidint amb la commemoració del Dia del Donant de Medul·la Òssia. L’objectiu d’aquesta jornada és fer créixer el registre de persones donants.

Durant tot el dia, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, s’obrirà excepcionalment el Banc de Sang (plaça del Doctor Robert, 5) per inscriure al registre totes aquelles persones que vulguin esdevenir donants de medul·la. A més, s’habilitarà també una unitat mòbil a la plaça de les Teixidores, al costat de la Casa Baumann, per oferir a la ciutadania un segon punt d’atenció.

Per registrar-se com a donant de medul·la cal tenir entre 18 i 40 anys i gaudir d’un bon estat de salut. Les persones interessades hauran d’emplenar un formulari i donar sang. Durant la donació s’extraurà una mostra que servirà per analitzar l’HLA, que són un grup de proteïnes que permeten saber la compatibilitat entre dues persones de cara a possibles donacions en el futur.

La donació de medul·la òssia es fa només en cas que hi hagi una persona malalta compatible que en necessiti i, en la majoria dels casos, la donació es fa a través d’un procediment molt semblant a la donació de sang.