Avui Terrassa celebra el Park(ing) Day amb àrees de joc en zones d'aparcament (per un dia)

Diferents centres educatius s'hi sumen aquest divendres

Model de Park(ing) Day en altres ciutats.
Model de Park(ing) Day en altres ciutats. | Cedida
Redacció
20 de setembre del 2019
Terrassa celebra aquest divendres el Park(ing) Day, una acció que s'engloba dins de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i que coincideix amb l'inici de la setmana d’accions per el clima #EmergènciaClimàtica.

Enguany serà la primera vegada que participa a la iniciativa i ho farà de la mà de les entitats del Districte 0 i amb el recolzament de l’entitat ecologista ADENC, amb l’objectiu d’explicar i fer reflexionar a la ciutadania sobre el model de mobilitat, el verd urbà i l’ús de l’espai públic.

La jornada es celebrarà el proper divendres 20 de setembre a l’àrea d'aparcament de carrer Sant Gaietà (entre Cervantes i Montserrat) de 18 a 21h. La finalitat d’aquesta iniciativa és crear un model de ciutat sostenible al voltant de quatre eixos: la mobilitat, la qualitat de l’aire, l’espai verd i l’espai públic.

Què és el Park(ing) Day?

El Park(ing) Day és una iniciativa anual a nivell mundial on la ciutadania ocupa i transforma temporalment places d’aparcament regulat, en espais d’ús comú, parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient. La iniciativa va sorgir a San Francisco el 2005, i des d’aleshores més de 200 ciutats s’hi han acollit.