FOTOS Així ha estat l'ofrena floral pels dos anys del registre d'Unipost a Terrassa

Un centenar de persones han assistit a la concentració

Ofrena floral pels dos anys del registre d'Unipost a Terrassa.
Ofrena floral pels dos anys del registre d'Unipost a Terrassa. | Anna Mira
19 de setembre del 2019
Actualitzat a les 21:22h
Un centenar de persones han assistit a l'ofrena floral per recordar els fets d'Unipost d'ara fa dos anys, pocs dies abans del referèndum. L'acte ha començat amb una concentració pacífica a les portes de la desapareguda oficina de servei postal de la ciutat vallesana. Allà, membres dels CDR han repartit flors als assistents i han caminat pel carrer de la Mare de Déu dels Àngels fins arribar a la pilona que van haver d'arrencar els Mossos d'Esquadra per poder sortir, el 19 de setembre del 2017. 

Precisament ha estat en aquest punt simbòlic on s'ha fet l'ofrena floral i on posteriorment s'ha llegit un comunicat per condemnar les càrregues policials que es van dur a terme ara fa dos anys quan la Guàrdia Civil va efectuar el registre a les oficinies d'Unipost.
  Uns fets que van marcar un abans i un després tant pel referèndum de l'1 d'octubre com per la situació dels presos polítics i que en el judici, que espera sentència en els pròxims dies, també ha estat un tema recurrent.

Ofrena floral pels dos anys del registre d'Unipost a Terrassa. Foto: Anna Mira


Registre a Unipost

El 19 de setembre de 2017, a pocs dies de la celebració de l'històric referèndum de l'1 d'octubre, agents de la Guàrdia Civil entraven a la seu d'Unipost de Terrassa. Ho feien amb un fort desplegament policial i amb l'objectiu de confiscar cententars de sobres embalats i emmagatzemats que haurien de servir pel referèndum. 

Uns fets que van mobilizar desenes de terrassencs que es van concentrar davant de la nau i van bloquejar l'entrada del secretari judicial on van cantar L'Estaca i Els Segadors i van dipositar clavells als vehicles de l'institut armat.
 

Ofrena floral pels dos anys del registre d'Unipost a Terrassa. Foto: Anna Mira

 

Ofrena floral pels dos anys del registre d'Unipost a Terrassa. Foto: Anna Mira