L'art contemporani de la Col·lecció Civit celebra un any de residència al Centre Cultural Terrassa

Durant cinc anys es podran veure obres d'artistes internacionals en diferents exposicions

Josep Maria Civit amb una de les obres de l'exposició.
Josep Maria Civit amb una de les obres de l'exposició. | Anna Mira
19 de setembre del 2019
Actualitzat a les 14:10h
La Col·lecció Civit d'art contemporani celebra el seu primer any de residència a les instal·lacions del Centre Cultural Terrassa. L'equipament terrassenc és actualment l'espai de dipòsit, arxiu i exhibició de Josep Maria Civit, referent en l'art contemporani internacional.

Aquest dijous 19 de setembre a la tarda, una gran festa de l'art que combinarà música, dansa i poesia, servirà per celebrar l'acord que permetrà veure la Col·lecció Civit durant els pròxims cinc anys a la ciutat. 

Fins a finals d'octubre es poden visitar les exposicions Cartografies 1, Cartografies 2 i The Last Supper de Damien Hirst i està previst que cada any es puguin veure tres noves exposicions a partir del fons de la col·lecció acompanyades d'activitats musicals, literàries, filosòfiques, científiques i artístiques.

L'objectiu doncs, és donar visibilitat a l'art i la cultura contemporània des d'una perspectiva de la descentralització territorial i amb la voluntat de poder acostar la col·lecció a altres indrets de Catalunya. "Fa 50 anys que col·lecciono i les peces parlen del meu temps". Així ho ha expressat el mateix col·leccionista en una roda de premsa aquest dijous al matí a la ciutat vallesana.

Civit s'ha mostrat partidari de "comprar art als vius" i ha assegurat que la seva és una col·lecció que vol reflectir la complexitat i la transformació de la societat humana a finals del segle XX i principis del XXI. La intenció del col·leccionista és bastir l'arxiu contemporani de perspectives conceptuals, filosòfiques, literàries i polítiques de la seva època. Civit convida a dialogar amb el present.
 

Josep Maria Civit amb una de les obres de l'exposició. Foto: Anna Mira



Per la seva banda, el director del Centre Cultural Terrassa, Adrià Fornés, ha destacat que es tracta "d'un gran projecte que tenim entre mans" i ha assegurat que les exposicions de la col·lecció Civit "permet el retrobament del ciutadà amb l'art". Fornés ha explicat més de 1.000 alumnes han visitar les exposicions en el programa dels "Exploradors de l'art".

A partir del mes de novembre, el Centre Cultural acollirà tres noves exposicions la primera de les quals és American paintings, més de 150 obres de l'autor Xano Armenter.
 

Josep Maria Civit amb una de les obres de l'exposició. Foto: Anna Mira

 

Josep Maria Civit amb una de les obres de l'exposició. Foto: Anna Mira