Àrees de joc en zones d'aparcament (per un dia): així celebrarà Terrassa el Park(ing) Day

Diferents centres educatius s'hi sumen aquest divendres

Model de Park(ing) Day en altres ciutats.
Model de Park(ing) Day en altres ciutats. | Cedida
Redacció
17 de setembre del 2019
Terrassa celebrarà aquest divendres el Park(ing) Day, una acció que s'engloba dins de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i que coincideix amb l'inici de la setmana d’accions per el clima #EmergènciaClimàtica.

Enguany serà la primera vegada que participa a la iniciativa i ho farà de la mà de les entitats del Districte 0 i amb el recolzament de l’entitat ecologista ADENC, amb l’objectiu d’explicar i fer reflexionar a la ciutadania sobre el model de mobilitat, el verd urbà i l’ús de l’espai públic.

La jornada es celebrarà el proper divendres 20 de setembre a l’àrea d'aparcament de carrer Sant Gaietà (entre Cervantes i Montserrat) de 18 a 21h. La finalitat d’aquesta iniciativa és crear un model de ciutat sostenible al voltant de quatre eixos: la mobilitat, la qualitat de l’aire, l’espai verd i l’espai públic.

Què és el Park(ing) Day?

El Park(ing) Day és una iniciativa anual a nivell mundial on la ciutadania ocupa i transforma temporalment places d’aparcament regulat, en espais d’ús comú, parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient. La iniciativa va sorgir a San Francisco el 2005, i des d’aleshores més de 200 ciutats s’hi han acollit.