El PSC també exigeix a Endesa que «retiri la seva amenaça d’aplicar talls de llum»

Han presentat una proposta de resolució en el pròxim ple

Redacció
12 de setembre del 2019
Actualitzat a les 14:21h
El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Terrassa ha presentat aquesta moció per debatre-la al ple de setembre. La moció dels socialistes exigeix a Endesa que "retiri la seva amenaça d’aplicar talls de llum" i té per objectiu donar resposta a la carta que Endesa va fer arribar a diversos consistoris el passat agost i es portarà als plens municipals de diferents ajuntaments.

A més, el text apunta la necessitat de poder iniciar una negociació amb un clima de cooperació i diàleg amb l’empresa "perquè aquesta amenaça constitueix una il·legalitat d’acord amb la Llei 24/2015" senyalen els socialistes.

En aquest sentit, la proposta de resolució que planteja el PSC insisteix en la necessitat de "crear una acció conjunta institucional per donar una resposta coordinada a la pobresa energètica", que els socialistes entenen com una de les problemàtiques socials que més afecta a la població en situació de vulnerabilitat.

Segons recull un estudi d’Ivalua-Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques (2016) la pobresa energètica a Catalunya afecta un 11% de les llars. La mateixa moció vol exigir a ENDESA "que assumeixi responsabilitats en relació a la garantia dels drets de la ciutadania en situació de vulnerabilitat social al subministrament elèctric, tal i com marca la llei".

La proposta socialista arriba el mateix dia que Tot per Terrassa ha presentat una moció a la Diputació de Barcelona on demana a la seva presidenta, Núria Marín (PSC) que retiri les declaracions fetes perquè cap administració es faci càrrec del deute.