Es presenta la campanya solidària de la Policia Municipal de Terrassa, «Jo sóc futur»

El pròxim dilluns 16 de setembre es farà la rapada col·lectiva "Posa't al seu cap"

Nova campanya solidària de la Policia Municipal de Terrassa.
Nova campanya solidària de la Policia Municipal de Terrassa. | Cedida
Redacció
13 de setembre del 2019

La Policia Municipal de Terrassa ha posat en marxa una nova campanya solidària per recaptar fons pel càncer infantil. Enguany la campanya porta per lema "Jo sóc futur", i arrenca amb la presentació del calendari solidari, aquest dissabte 14 de setembre.

Per tercer any consecutiu, la Policia Municipal Terrassa impulsa una nova campanya per recaptar fons a favor de la investigació del càncer infantil. Dissabte, dia 14, a les 12 h, tindrà lloc la presentació del calendari solidari a la sala Isens de Cinesa, al Parc Vallès.

Onze fotògrafs participen en el calendari solidari

El calendari solidari 2020 ha comptat amb la participació d’11 fotògrafs de Terrassa, que han realitzat 12 fotografies il·lustratives que plasmen els desitjos professionals de nens i nenes que pateixen aquesta malaltia i que protagonitzen els 12 mesos de l’any. El mes d’abril està dedicat a títol pòstum a Víctor, el jove que de gran volia ser físic. El preu és de 5 euros i la recaptació es destinarà íntegrament a la Fundació Pulseras Candela.

L’acte de presentació comptarà amb l’assistència de l’alcalde, Jordi Ballart, al que acompanyarà l’intendent major de la Policia Municipal, Antoni Flores, en una sessió en la qual també intervindran la investigadora del grup de recerca d’oncologia infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu, Alicia Garrido, el president de Pulseras Candela, David Sánchez, i agents del cos de la Policia Municipal. L’assistència és lliure i gratuïta.
 
Un parell de dies més tard, el 16 de setembre tindrà lloc la rapada col·lectiva "Posa't al seu cap", amb la qual l'any passat es va batre el rècord Guinness de persones rapant-se el cap alhora. Amb aquestes accions i les que aniran desenvolupant durant la resta de l'any, la Policia Municipal recaptarà fons per destinar-los a l'Hospital de Sant Joan de Déu, centre de referència en investigació i tractament del càncer infantil.

L’objectiu és sensibilitzar la població sobre el primer signe visible de la malaltia una vegada diagnosticada i en tractament, com és la pèrdua del cabell per l'acció de la quimio o la radioteràpia. L’acte començarà a les 17 h i finalitzarà a les 21 h. Enguany participaran un total de 60 perruquers i perruqueres, principalment de Terrassa, en una activitat que serà amenitzada amb activitats infantils i actuacions musicals. L’acte comptarà amb l’assistència de l’alcalde, Jordi Ballart, portaveus dels grups municipals i membres de la Corporació Local.

Amb aquesta iniciativa, la Policia Municipal de Terrassa vol donar visibilitat al càncer infantil, una malaltia minoritària que afecta un infant per cada 200 adults. Tot el que es recapti amb la venda dels calendaris, de les polseres Candela i les aportacions voluntàries que faci la ciutadania es destinarà a l'Hospital Sant Joan de Déu per a investigació i recerca. L’any 2017 van recaptar 57.264,49 euros i l’any passat, 131.800 euros.