Instal·len dispositius per protegir l'avifauna en una línia elèctrica que cobreix el Vallès Occidental

Aquesta actuació ha suposat una inversió superior als 10.000 euros

Els nous dispositius
Els nous dispositius | Endesa
Redacció
14 de setembre del 2019
La companyia energètica Endesa ha instal·lat dispositius anti-col·lisió en una línia elèctrica de mitja tensió del Vallès Occidental amb l'objectiu de protegir les aus de la comarca. Aquesta actuació, que ha suposat una inversió superior als 10.000 euros, redueix, d'una banda, el risc elèctric per a les aus i, de l'altra, millora la qualitat del servei als municipis de Sabadell, Terrassa, Sant Quirze del Vallès, Rubí , i el nucli de Les Fonts.

Els treballs han consistit en la instal·lació de 100 anelles dialèctriques de colors cridaners en un tram de línia aèria de 25 kV que transcorre en una zona de cultiu situada entre la carretera N-150 i l'autopista C-58, al terme municipal de Terrassa. Aquests elements, que són unes espirals de colors ancorades directament als cables, pretenen augmentar la visibilitat de la línia des de la llunyania amb la finalitat que les aus la vegin a major distància i, per tant, la puguin esquivar durant el vol.

D'aquesta manera, els dispositius redueixen el risc elèctric en el moment en què un ocell s'aproxima a la línia, ia més, les anelles també tenen una altra funció, ja que eviten que els diferents cables de què disposen les xarxes aèries puguin arribar a tocar entre si. Aquesta situació podria tenir lloc durant episodis de forts vents, el que provocaria la desconnexió automàtica de la línia i el conseqüent tall de subministrament als clients que en depenen.