cultura popular

Inscripcions obertes per l’Aula de música tradicional terrassenca

Gralla, tarota, dolçaina, sac de gemecs, acordió diatònic, percussió, violí folk, flabiol i veu són les propostes formatives per al nou curs

per La torre del Palau, 15 de setembre de 2019 a les 16:00 |
La Casa de la Música de Terrassa continua impulsant, juntament amb l’Associació La Xemeneia, l'Aula de Música Tradicional Terrassenca. Es tracta d’espais de formació musical centrats en la música popular i tradicional.

L’inici de les sessions començaran durant la primera setmana d’octubre i com a novetat ja s’han programat totes les sessions del curs fins al juny de 2020. Tot i així, els alumnes podran escollir fer el pagament per trimestres o anualment.


Les inscripcions ja es poden formalitzar a través del web de la Casa de la Música de Terrassa.
Es proposen un total 32 sessions amb grups reduïts d’entre 2 i 5 alumnes per cada instrument, agrupades per nivells (inicial, bàsic, mitjà o avançat, segons els casos) i per edat, sempre que sigui possible.

Diversos espais culturals i formatius de la ciutat acolliran els cursos. Els instruments que es traballaran són: gralla, tarota, dolçaina, sac de gemecs, acordió diatònic, percussió, violí folk, flabiol i veu.

L’Aula de Música tradicional terrassenca (AMTT) neix fa gairebé 4 anys de la mà de l’entitat terrassenca La Xemeneia arran de la necessitat de trobar espais d'aprenentatge i formació en la pràctica d'instruments tradicionals per acompanyar les actuacions de les entitats de cultura popular i tradicional.


A Terrassa gaudim d’una gran massa social vinculada als grups de Cultura Popular i Tradicional. Aquestes entitats sovint incorporen música d’arrel tradicional en les seves activitats però en molts casos els seus membres no coneixen a fons l’instrument. D’altra banda, entre el col·lectiu de músics i aficionats del món de la música tradicional es detecta la necessitat de trobar espais de reunió per compartir aquestes cançons.

 

Participació