Terrassa inverteix 820.000 euros en obres de manteniment a les escoles públiques

Entre d'altres destaca la implantació del sistema de telegestió de calderes a onze centres educatius

Obres d'adequació a l'antiga escola Germans Amat de Terrassa.
Obres d'adequació a l'antiga escola Germans Amat de Terrassa. | Aj. Terrassa
Redacció
12 de setembre del 2019
L’Ajuntament de Terrassa destina aquest any un total de 822.762 euros al manteniment dels centres d’ensenyament de titularitat pública a la ciutat. Aquest pressupost inclou 150.000 euros de pressupost municipal per a inversions als centres educatius, més 50.000 euros pendents de rebre d’una subvenció de la Diputació de Barcelona, 380.562 euros dedicats al manteniment ordinari, i 242.200 euros d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS).

Les obres de major envergadura s’han realitzat durant les vacances. Així, durant els mesos de juny, juliol i agost, s’ha portat a terme la pintura integral de l’escola Bisbat d’Egara, l’adequació de la meitat de la planta baixa d’un dels edificis del conjunt Germans Amat per ubicar una Aula Intensiva de Suport, l’arranjament i pavimentació de l’accés a aquest nou espai rehabilitat, la instal·lació d’aire condicionat als dormitoris de les escoles bressol municipals, i la construcció d’un nou mur de contenció a l’escola bressol Ginesta.

També s’ha iniciat l’obra d'instal·lació de sistemes de seguretat per a realitzar el manteniment de les cobertes de les escoles bressol, que es preveu que finalitzi durant el mes de setembre o principis d’octubre.

D’altra banda, al llarg del mes d’agost i principis de setembre s’han adjudicat les obres relatives a la primera separata (11 centres) del projecte per a la implantació del sistema de telegestió de calderes a les escoles de Terrassa i l’obra de reforma del terrat amb nova impermeabilització de l’EB Tabalet.

Igualment, es preveu l’adjudicació durant aquest mes de setembre de les obres de substitució del paviment del menjador de les escoles bressol Tabalet i Moisès, i de l’obra de substitució de calderes a quatre escoles subvencionada per la Diputació de Barcelona, que s’iniciaran quan estiguin adjudicades. També es preveu per aquest darrer trimestre de l’any la renovació de les taules de canvi de l’escola bressol l’Esquitx, tal com va aprovar-se al Ple Municipal del dia 19 de Juliol.

El pressupost detallat

- Escola Bisbat d’Ègara: Pintura, 18.000€
- AIS (Antiga escola Germans Amat): Reforma d’espais interiors i sectorització de l’alarma, 9.600€
- EB Soleia - Construcció d’un mur i substitució de la tanca perimetral, 3.600€
- Diversos centres: Diverses actuacions de paleta entre les que destaquen el repàs dels murs
exteriors i interiors i la substitució de la porta principal de l’escola President Salvans; i la instal·lació de reg i reparacions al pati del Marià Galí, 12.000€
- Escola Municipal de Música - Conservatori: Substitució de la centraleta telefònica, 13.742,51€
- EB Tabalet: Reforma del terrat amb nova impermeabilització i tapar la rampa final del pati, 30.700€
- EB Tabalet i EB Moisès: Substitució del paviment del menjador, 11.000€
- EB Ginesta: Construcció d’un nou mur de contenció, 11.800€
- Diversos centres: Substitució de calderes a les escoles de primària La Roda i Ramón y Cajal, al Centre de Formació d’Adults Anna Murià i a l’Escola Municipal d’Educació Especial FATIMA, 116.000€
- Diversos centres: Instal·lació d’aire condicionat als dormitoris de 10 escoles bressol municipals, 39.000€
- Diversos centres: Implantació del sistema de telegestió de les calderes a 11 centres, 118.500€
- Diversos centres: Instal·lació de sistemes de seguretat per a realitzar el manteniment de les cobertes de les escoles bressol, 64.700€
- EB L’Esquitx: Substitució de les taules de canvi, 19.965€

En total, la inversió municipal en manteniment de centres educatius públics pujarà enguany a 822.762 €. Aquesta xifra inclou el pressupost anual de manteniment ordinari (380.562 €), un conjunt de partides del pressupost municipal d’inversions per valor de 150.000 €, una subvenció de la Diputació de Barcelona de 50.000 € i les Inversions Financerament Sostenibles (IFS) a executar el 2019, part de les quals van ser aprovades l’any passat.
 

Obres d'adequació a l'antiga escola Germans Amat de Terrassa. Foto: Aj. Terrassa



Les IFS són inversions realitzades amb excedents de tresoreria de l’exercici anterior, que permeten ampliar el ventall d’actuacions de millora dels centres en incorporar obres que inicialment no estaven previstes. Per raons tècniques, algunes IFS s’aproven i executen el mateix any i altres s’executen l’any següent.

Així, de la mateixa manera que part de les obres d’enguany es corresponen a inversions aprovades l’any passat, l’any vinent es duran a terme part de les IFS aprovades enguany. Així, a l’AIS es duran a terme el 2020 diferents actuacions, de major envergadura que les actuals, com ara la reforma dels lavabos, substitució de finestres, reforma del pati i millores en seguretat.
Arxivat a