inici de curs escolar

L'Ajuntament aposta per anar a l'escola a peu, en bici, en bus i en metro

Una campanya informativa també recorda l'existència de la T-16

per La torre del Palau , 12 de setembre de 2019 a les 08:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament ha posat novament en marxa una campanya per informar dels consells de mobilitat a la ciutadania amb el nom “A l’escola, a peu, en bici, en bus i en metro”. La campanya es basa en l’edició d’un díptic amb informació sobre mobilitat i consells per assolir uns desplaçaments més saludables i segurs.

L’Ajuntament recorda que anar a l’escola a peu és la millor manera de desplaçar-se, la més sostenible i saludable. La bicicleta, l’autobús i el metro també poden ser una bona opció per als itineraris més llargs.


Aquests díptics s’han repartit als eixos que acostumen a registrar majors acumulacions de trànsit durant el curs, com són els dels carrers d’Arquimedes amb Volta, de Galileu amb Pare Llaurador, d’Antoninus Pius amb rambla d’Ègara, de Topete amb Sant Jaume i la plaça del doctor Robert, de la rambla d’Ègara amb Doctor Cabanes, i de la carretera de Montcada amb els carrers de Baldrich i Col·legi.

Així mateix, s’informarà a través de les diferents xarxes socials municipals (Facebook i Twitter Mobilitat), de la web municipal, i d’anuncis als mitjans de comunicació, correus electrònics als centres d’ensenyament i panells d’informació variable de la ciutat.


Enguany, per als usuaris i usuàries de bicicleta, l’estació dels FGC de la Rambla d’Ègara disposa d’un Tbicibox que permet estacionar la bicicleta per un temps limitat i els autobusos urbans de les línies L1, L2, L3 i L9 han augmentat les freqüències de pas i els horaris

Foment del transport públic i T-16

De cara al foment del transport públic, l’Ajuntament recorda a la ciutadania l’existència de la targeta T-16, un títol de transport per als nens i nenes de 4 a 15 anys, que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi l’infant.

Poden ser titulars d’aquesta targeta tots els infants de 4 a 15 anys, ambdós inclosos, que resideixin a qualsevol dels municipis que conformen l’àmbit del sistema tarifari integrat, com és el cas de Terrassa. La targeta T-16 té un cost d’emissió i gestió de 35 euros que serà repercutit a l’usuari únicament en la seva primera emissió. La renovació de la targeta es realitzarà sense cost i de manera automàtica fins al 31 de desembre de l’any que el nen o la nena compleixin 16 anys.

 

Participació