Els actes de la Diada a la plaça de Catalunya de Terrassa se suspenen per la pluja

Es manté l'ofrena floral a les 13 hores a la plaça 11 de setembre

Pluja a Terrassa.
Pluja a Terrassa. | Anna Mira
11 de setembre del 2019
Actualitzat a les 11:25h
Terrassa s'ha llevat aquest dimecres plovent i s'han decidit suspendre els actes a la plaça de Catalunya de la ciutat així com la cercavila. Així ho han confirmat fonts de l'Ajuntament que a les 12 hores valoraran l'opció d'escurçar l'ofrena floral en cas que la pluja s'intensifiqui.

D'aquesta manera queda suspesa la ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa a la plaça 11 Setembre, el Concert Banda de Música de Terrassa a la plaça Catalunya i la cercavila amb els gegants de Terrassa que havia d'anar pels carrers dels voltants fins a la plaça 11 de setembre. De moment a les 13h es manté la tradicional Ofrena floral.

Posteriorment, aquells qui ho desitgin podran participar en els actes reivindicatius que les entitats sobiranistes han convocat a Barcelona. Per aquest motiu, des de Terrassa s’ha omplert fins ara 11 autocars que traslladaran els participants que ho vulguin a la capital catalana, so
rtint a les 15.00 hores de l’estació d’autobusos de la ciutat.

"No ha canviat res, tenim presos polítics i el procés està estancat, hem de posar de relleu que cal unitat estratègica", assenyala Pep Tomàs, coordinador de Terrassa per la Independència. Aquest any, al Vallès Occidental li pertoquen els trams 11, 12 i 13.
 

Acte institucional de la Diada 2019 a Terrassa. Foto: Aj. Terrassa


Els actes a la ciutat han començat aquest dimarts 10 de setembre. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presidit l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Terrassa. L’acte ha comptat amb l’assistència de portaveus dels Grups Municipals i de membres de la Corporació Local.

L’alcalde ha obert l’acte i seguidament, la regidora de Presidència, Jennifer Ramírez, ha presentat l’historiador i arxiver Joan Soler, que ha ofert la conferència “L’Himne dels Segadors. Un origen mític. Un començament històric”. En finalitzar, s’ha realitzat una cantada al mateix Saló de Sessions, a càrrec de Terrassa Ciutat Coral.