El curs escolar de Terrassa arrenca amb prop de 32.000 alumnes i en «bona sintonia» amb el Departament d'Ensenyament

S'ha dissenyat un dispositiu especial per garantir la seguretat en la tornada a l'escola

Primer dia de curs escolar a l'escola Isaac Peral de Terrassa.
Primer dia de curs escolar a l'escola Isaac Peral de Terrassa. | Anna Mira
12 de setembre del 2019
Actualitzat a la 13:23h
Aquest dijous arrenca el curs escolar i a Terrassa un total de 31.930 alumnes tornen a les aules, d’infantil, primària i secundària de la ciutat. Les matriculacions totals són de 6.554 alumnes a l’etapa infantil (3.786 a l’escola pública i 2.768 a l’escola concertada); 15.180 a primària (9.097 a l’escola pública i 6.083 a l’escola concertada), i 10.196 a secundària (5.416 a l’escola pública i 4.780 a l’escola concertada).

En una visita a l'escola Isaac Peral de Terrassa, aquest dijous, l'alcalde, Jordi Ballart, ha assegurat que el dispositiu policial ha funcionat i el primer matí del nou curs escolar s'ha desenvolupat sense cap incident destacable.

Tot i això ha fet una crida a la ciutadania perquè en els pròxims dies i setmanes "no abaixi la guàrdia" i ha recordat que des de l'Ajuntament es recomana fer els desplaçaments a peu o amb transport públic. Ho ha dit, sobretot, en relació als canvis de sentit que aquest estiu s'han efectuat al centre de la ciutat i on s'acumulen diverses escoles.

Vuit aules "bolet" però menys ràtios

Del total d'alumnes hi ha 2.068 alumnes que cursaran P3 i 2.596 que començaran 1r d’ESO. Tot i així, cal remarcar que aquestes dades es veuran modificades aquesta setmana perquè les comissions de garanties per a l’escolarització estan escolaritzant les més de 300 sol·licituds presentada a l’Oficina Municipal d’Escolarització des de la darrera setmana de juliol fins ara.

Enguany el curs escolar a Terrassa ha començat amb un total de vuit aules bolet a diferents escoles de la ciutat fruit del creixement de la ciutat i de la matrícula viva, que permet lluitar contra la segregació escolar.

La responsable d'educació del govern terrassenc, Teresa Ciurana, ha manifestat que és "la primera vegada en anys que les escoles que tenen els grups addicionals poden baixar la ràtio", ja que disposen d'un mestre més per cada mig grup nou.

Més compromís en matèria educativa

Ballart també ha volgut expressar la "bona sintonia" que té el govern local amb el departament d'ensenyament de la Generalitat de Catalunya i ha assegurat que malgrat que no tenen les competències "estem responsabilitzats i disposats a fer passes endavant perquè no hi hagi dèficits en matèria d'educació a la ciutat".

En aquest sentit ha explicat que estan treballant conjuntament amb el Departament en relació a les noves construccions com pot ser el Sala i Badrinas així com també amb el compromís de tirar endavant nous instituts-escola a la ciutat.
 

Primer dia d'escola a Sabadell. Foto: Juanma Peláez