Arriben pluges cap al final del dia

Dia amb nuvolositat que s'alternarà amb el sol

Núvols de tempesta
Núvols de tempesta | Albert Segura
NacióDigital
08 de setembre del 2019
Actualitzat a les 23:41h
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dilluns de matinada el cel estarà molt ennuvolat en general, amb més clarianes a ponent i a l'extrem sud. Al llarg del matí la nuvolositat minvarà d'oest a est i al migdia el cel quedarà poc ennuvolat en general. A partir de llavors arribaran núvols alts i algun de mitjà pel nord-oest del país alhora que creixeran nuvolades. Al final del dia el cel tornarà a quedar molt ennuvolat o cobert en conjunt.

Fins a mig matí són possibles ruixats aïllats al litoral central i nord de la Costa Brava i no se'n descarten a la meitat nord. A partir de la tarda són possible precipitacions disperses al litoral i prelitoral central i i sud, i a partir del vespre se n'esperen de disperses a qualsevol punt, sobretot al litoral i a l'extrem nord-oest.

Seran d'intensitat entre feble i moderada i s'acumularan quantitats minses o localment poc abundants, si bé podran ser localment fortes i abundants al litoral. A més, al final del dia podran anar acompanyades de tempesta i de calamarsa o pedra.

Temperatura mínima semblant. La màxima pujarà lleugerament a la meitat est i serà semblant a la resta. La mínima es mourà entre els 3 i 8 ºC al Pirineu, entre 6 i 11 ºC al Prepirineu, entre 8 i 13 ºC a la depressió Central, entre 11 i 16 ºC al prelitoral i entre 15 i 20 ºC al litoral. La màxima arribarà a valors d'entre 21 i 26 ºC al Pirineu i a l'altiplà central, i entre 25 i 30 ºC a la resta, per bé que seran localment més altes a l'extrem sud.