Els paisatges bucòlics del terrassenc Ignasi Verdós omplen el Centre Cultural

Les 20 obres del 16è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí, exposades

Una de les obres del Verdós
Una de les obres del Verdós | Centre Cultural Terrassa
NacióDigital
05 de setembre del 2019
La Galeria del Centre Cultural Terrassa s'inaugura aquest dijous l'exposició Musique Pictorique del terrassenc Ignasi Verdós. Són paisatges bucòlics, amb colors que conviden a la relaxació. A través de la seva tècnica del frotée i la veladura l’artista causa un efecte atmosfèric que recorda a les obres de Turner.

Verdós defineix aquest treball com un viatge "quasi com en un somni esboirat en la ment, a paisatges on es descobreixen arbres, boires, reflexes, rius, llunyanies, etc., tot això quasi imperceptiblement".

L'artista, sota la influència inicial dels egarencs Vancells, els germans Viver i Ramón Cortés, ha exposat en moltes galeries espanyoles, com també de Portugal, França, Àustria i Holanda. Les obres han estat adquirides per a col·leccionistes d'Alemanya, Itàlia, Àustria, Turquia i Estats Units. Musique Pictorique estarà instal·lada fins al 29 de setembre.  
 

El dia 17 es donarà el veredicte Foto: Centre Cultural Terrassa


Les obres del Premi BBVA Ricard Camí 

També des d'aquest dijous i fins al 6 d'octubre estan exposades les 20 obres finalistes del 16è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí, que es lliurarà el 17 de setembre. Després que el jurat s'hagi renovat i ara està format per la presidenta de l’Associació Catalana de Crítics d’Art i directora del Centre d’Art La Panera, Cèlia del Diego​; historiadora de l’art, crítica i comissària, Teresa Blanch; directora artística de Cal Cego, Montse Badia; l'artista, Pere Llobera, i el director del Centre Cultural Terrassa, Adrià Fornés. 

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA, és un dels premis més ben dotats del panorama actual de certàmens artístics, amb una assignació de 12.000 euros per a l’artista i 8.000 euros que es destinaran a la promoció i projecció de l’obra de l’artista a través d’una exposició individual, també al Centre Cultural Terrassa i que posteriorment serà itinerant. 

Enguany, s'han presentat un total de 138 creacions artístiques de catalans o residents a Catalunya.