mobilitat

Així queda el pas dels vehicles després de la reordenació del centre

La voluntat és que s'estableixi una zona de baixes emissions

per NacióDigital , 4 de setembre de 2019 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A partir d'aquest dijous, la circulació amb vehicle pel centre de Terrassa canviarà. Canviaran de sentit els carrers del Vall, del Col·legi i del Portal Nou, que seran i el del carrer de Sant Cristòfol, que es completarà entre dijous i divendres de la propera setmana. Amb aquestes actuacions es creen noves rutes per facilitar els transports i serveis, així com itineraris alternatius que permetin accedir a les escoles i als pàrquings de la zona (Plaça Vella, Plaça del Progrés i Raval de Montserrat).

Les modificacions seran: Carrer del Vall, dos trams afectats: en direcció al Portal Nou, entre els carrers del Col·legi i de la Rutlla, i en direcció a la Rambla d’Ègara, entre els carrers del Col·legi i de Cisterna; carrer del Col·legi, entre els carrers del doctor Cabanes i del Vall; carrer del Portal Nou, entre els carrers de la Rutlla i de Baldrich i xarrer de Sant Cristòfol, entre els carrers de Sant Pau i de Garcia Humet (entre dijous i divendres). 

 

Mapa de la reordenació del trànsit Foto: Ajuntament de Terrassa


Aquestes actuacions donen continuïtat a les realitzades al Portal de Sant Roc i als carrers del doctor Cabanes, Vinyals i Cisterna. D’aquesta manera, s’avança cap a la vianalització de la superfície del Portal de Sant Roc, afavorint els desplaçaments a peu.


Baixes emissions

La voluntat d'aquestes mesures és avançar cap a l’establiment d’una Zona de Baixes Emissions, tal i com contempla al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible 2016-21 i el
Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire 2015-2020. D’aquesta manera, s’assignarà més espai per als vianants, la bicicleta i el transport públic, amb els conseqüents canvis en els hàbits de la mobilitat a la ciutat.

Tots aquests canvis tindran continuïtat a principis de 2020 fins aconseguir doblar el que s'ha vianalitzat al centre durant els darrers 20 anys. 

 

Participació