Ballart veu cert «partidisme» en la convocatòria de la Diputació pel tema d'Endesa

L'alcalde de Terrassa vol que l'empresa faci marxa enrere i la Generalitat "es posi les piles"

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart | ACN
NacióDigital
03 de setembre del 2019
Actualitzat a les 17:13h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, s'ha felicitat que el Govern i la Diputació de Barcelona "es posin les piles" per abordar l'amenaça d'Endesa de tallar la llum a les famílies vulnerables amb deutes a la subministradora elèctrica. "Celebrem que després que Terrassa hagi posat el tema en l'agenda política i dels mitjans, les altres institucions que en els darrers quatre anys no s'han posat d'acord en la signatura de convenis reaccionin", ha remarcat. Amb tot, ha considerat que "probablement hi hagi partidisme" darrera aquest interès sobtat.

Ballart ha dit que mantindrà la trobada d'alcaldes prevista per dijous a la capital vallesana, tot i la reunió que la Diputació ha convocat per aquest dimecres. "No volem crear un espai alternatiu, volem sumar i que es resolgui el problema", ha dit. Una cinquantena de municipis participaran a la reunió egarenca.

L'alcalde ha assegurat que Terrassa va decidir organitzar una reunió d'alcaldes després de rebre la carta que l'energètica va enviar "amb nocturnitat i traïdoria". En l'escrit, Endesa es mostrava disposada a assumir a parts iguals el deute amb l'administració però advertia que si no es resolia la situació iniciaria un procés a partir de l'1 d'octubre que podria acabar amb un tall del subministrament a les famílies vulnerables.

"Davant el silenci d'altres administracions vam pensar que ens havíem de coordinar per posar sobre la taula una reacció conjunta", ha comentat Ballart que s'ha mostrat sorprès per les convocatòries del Govern i la Diputació. "No volem crear un espai alternatiu, volem sumar i que es resolgui ell problema", ha indicat i ha recordat que una cinquantena d'ajuntaments han confirmat que prendran part en aquesta trobada, que també organitzen l'Aliança Contra la Pobresa Energètica i la Taula del Tercer Sector.

"Volem posar el nostre neguit sobre la taula i constituir un front potent a nivell municipal que posi els punts sobre les i a Endesa, que demani que es retracti i es disculpi per la carta", apunta. En aquesta línia considera imprescindible que "la Generalitat que es posi les piles a l'hora de liderar la signatura dels convenis que cal establir per veure com afrontar els deutes".