L'exalcalde de Cerdanyola denuncia l'acomiadament del seu lloc de treball un cop acabada l'excedència

Assegura que ja ha iniciat accions legals

L'exalcalde, Carles Escolà
L'exalcalde, Carles Escolà | Adrià Costa
Albert Hernàndez / Albert Segura
02 de setembre del 2019
Actualitzat a les 14:29h
L'exalcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, ha assegurat a NacióSabadell que l'empresa per la qual treballava, des del 2002, l'ha acomiadat per "motius polítics", després que aquest dilluns no hagi pogut incorporar-se al seu lloc de treball, ja que ha rebut una carta d'acomiadament. Una notificació que va rebre, tal com ha indicat, fa algunes setmanes. 

Escolà ha advertit del "perill" que suposa aquest fet, perquè "és un dret recollit dins l'Estatut dels Treballadors" i ha afegit, que "implica" la reserva del càrrec que desenvolupava -en el seu cas, feia d'informàtic-. Ha afirmat que és un cas "estrany" a l'Estat. L'exbatlle no ha donat més detalls, perquè ho pensa fer en els propers dies i de forma pública. 

Escolà ha donat a conèixer el cas aquest dilluns al matí, amb un fil a Twitter, en què ha denunciat l'acomiadament, després d'haver complert quatre anys d'excedència com a batlle del municipi vallesà. 

En una de les piulades, ha carregat contra la companyia, dedicada a materials plàstics, "Polycasa, pertanyent al grup multinacional A3 Composites, inicia una perillosa via de repressió i vulneració de drets fonamentals, com la llibertat ideològica i el dret a la participació política". 

L'exalcalde ha advertit que es tracta d'una amenaça, perquè posa en qüestió "el dret dels treballadors i les treballadores a accedir a un càrrec públic amb plena llibertat, sense por a patir represàlies". I ha subratllat que ha iniciat accions.