Avís per pluja intensa a primera hora del matí

S'esperen pluges fins al migdia

Tempesta sobre Sabadell
Tempesta sobre Sabadell | Albert Gil
NacióDigital
02 de setembre del 2019
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dilluns fins a primera hora del matí el cel romandrà molt ennuvolat o cobert arreu. A partir d'aleshores la nuvolositat tendirà a minvar d'oest a est i quedarà restringida a l'interior del nord-est i a punts del nord de la costa central i sud de la Costa Brava. A banda, durant la tarda creixeran algunes nuvolades a punts del Pirineu i Prepirineu i de l'interior del nord-est. Independentment, el cel romandrà molt ennuvolat o cobert al vessant nord del Pirineu, amb algunes clarianes a la tarda.

S'esperen xàfecs extensos de matinada a qualsevol punt, menys probables a Ponent i a les Terres de l'Ebre. A partir de llavors es restringiran a zones de l'interior del nord-est i entre la costa central i sud de la Costa Brava. Seran d'intensitat entre feble i moderada i acumularan quantitats de precipitació poc abundants. Tot i això, les precipitacions seran de forta intensitat i abundants, localment molt abundants (més de 50 mm al llarg del dia) i acompanyats de calamarsa, a les zones avisades. A més, de matinada, al sector central del litoral la precipitació serà localment d'intensitat torrencial (més de 40mm en 30 minuts).

La temperatura mínima serà entre lleugerament i moderadament més baixa. La temperatura màxima serà entre lleugerament i moderadament més baixa, si bé, a punts de la meitat nord del territori el descens serà entre moderat i acusat. La temperatura mínima es mourà entre els 9º i 14º al Pirineu, localment més baixes al vessant nord, entre els 19º i 24º al litoral i entre els 15º i 20º a la resta. Pel que fa a les màximes, quedaran entre els 22º i 27º al Pirineu, més baixes al vessant nord, i entre els 25º i 30º a la resta.