Restes de pluja i núvols matiners per acabar la jornada amb sol

Recuperació progressiva del termòmetre

El sol s'acabarà obrint pas
El sol s'acabarà obrint pas | Albert Segura
NacióDigital
28 d'agost del 2019
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dimecres fins a primera hora del matí hi haurà intervals de núvols a punts del litoral i prelitoral central i nord, que deixaran el cel mig o localment molt ennuvolat. A partir de llavors s'imposarà l'ambient assolellat en general. A banda, a partir del migdia creixeran nuvolades a zones de muntanya que deixaran el cel molt ennuvolat en aquests sectors i àrees properes.

És possible algun ruixat localment moderat a punts de la Costa Central i de la Costa Brava fins a primeres hores del matí, mentre que al centre del dia se n'esperen de més aïllats a punts de l'interior del nord-est i del Pirineu i Prepirineu. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants.

La temperatura mínima serà lleugerament o moderadament més baixa a la meitat oest, i semblant o en lleu descens a la resta. Es mourà entre els 11 i 16 ºC al Pirineu i al Prepirineu, entre els 14 i 19 ºC a la resta de l'interior, i entre els 18 i 23 ºC al litoral. Per la seva banda, la màxima pujarà entre lleugerament i moderadament. S'arribaran a valors d'entre 28 i 33 ºC a Ponent, les Terres de l'Ebre, la Catalunya Central i a l'interior del quadrant nord-est, i entre els 25 i 30 ºC a la resta.