Arrenquen de nou la paraula «llibertat» instal·lada a la via pública a Matadepera

Hi ha quatre joves identificats per aquest fet

La zona on hi havia el símbol independentista
La zona on hi havia el símbol independentista | Ajuntament de Matadepera
NacióDigital
26 d'agost del 2019
Actualitzat a la 13:24h
La paraula “llibertat”, confeccionada amb llaços grocs i que estava col·locada a la reixa que hi ha al davant de l’Escola Municipal de Música Frederic Mompou, al costat del Pavelló Municipal de Matadepera, ha tornat a ser arrencada. Ha estat la matinada d'aquest dilluns i la Policia Local ha identificat a quatre joves relacionats, suposadament, amb aquest fet.

Una detenció que ha arribat, gràcies a que un veí ha alertat als agents. A més, també havien tret els llaços del pont del davant de la instal·lació esportiva. En el moment de la detenció, els policies els han comissat un cúter i una escala, així com les lletres que havien estat arrencades.

Nou incident

Des de la instal·lació de “llibertat”, l'octubre de 2018, coincidint amb l'aniversari de l'1-O, ha patit diversos atacs. Dies després de col·locar-la, un veí de la localitat va ser agredit quan enregistrava un grup de persones traient-la.

A més, també va desaparèixer per haver-hi període electoral, el passat mes d'abril. Novament es va tornar a col·locar el 12 de juny.
 

L'estelada mig estripada Foto: Ajuntament de Matadepera


D'altra banda, també ha aparegut mig estripada l’estelada de la Plaça de Sant Jordi del municipi esquinçada a primera hora d'aquest dilluns. Un altre símbol que ha estat objecte de diversos atacs.