collserola

Collserola en bicicleta: el mapa que mostra totes les rutes ciclables del parc

El Parc Natural l'ha editat i publicat a la xarxa

per Redacció , 14 d'agost de 2019 a les 12:00 |
Detall de part del mapa | Parc Natural de Collserola
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Parc Natural de Collserola ha editat una nova publicació del mapa d’ús ciclista de Collserola. Des del mes de novembre de 2018 ja estava disponible en el  visor del mapes ArcGis online i ara també es pot descarregar en format PDF. El podeu descarregar a través d'aquest enllaç.

El mapa publicat recull tots els camins i pistes aptes per a l’ús ciclista (més de 250 km) a més de les carreteres i carrers pavimentats de les zones urbanitzades a l’interior i la perifèria del parc. Aquest mapa, s’amplia amb 70 km, respecte la versió anterior, publicada a La Guia de BTT del Parc de Collserola (actualment exhaurida). Gràficament, les vies que poden utilitzar les bicicletes resten marcades amb una línia verda.


La tria dels camins es va realitzar tenint en compte les zones d’especial protecció del Parc, la Reserva Natural Parcial de La Rierada-Can Balasc i Font Groga, així com d’altres espais d’especial interès. La majoria de camins que s’incorporen són els que conformen la Xarxa de Prevenció d’Incendis del Parc.

Aquesta xarxa està marcada amb unes plaques vermelles amb codi de lletres i números blancs i té un pla de manteniment per tal que els camins sempre estiguin operatius pels vehicles de prevenció d’incendis.


És una eina que complementa la normativa d’ús ciclista del Parc. Tota la informació sobre la circulació en bicicleta al Parc (normativa, recomanacions, itineraris… ) també queda recollida al nou espai web sobre la Bicicleta al Parc.

 

Participació