Humana recupera 418 tones de roba durant el primer semestre al Vallès Occidental

Gairebé la meitat s’han recollit entre Cerdanyola i Sant Cugat

Reciclatge de roba Humana.
Reciclatge de roba Humana. | Fundació Humana
Redacció
13 d'agost del 2019
Actualitzat el 14 d'agost a les 10:08h
Durant el primer semestre del 2019, la Fundació Humana ha recuperat 428,5 tones de roba al Vallès Occidental. Aquest registre equival a 866.000 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades i en veuran allargat el cicle de vida útil.

Humana recull la roba a una vintena de municipis i a la demarcació de Terrassa, on recull més roba és a Sant Cugat del Vallès (90 tones); seguit de Cerdanyola (88,2 tones); Rubí (60,7 tones); Palau-solità i Plegamans (36,1 tones); Castellar (31 tones); Sabadell (9 tones) i després Terrrassa (4,7 tones).

Les donacions procedeixen dels contenidors verds situats en llocs de fàcil accés on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de llar que ja no s'utilitzen, però estan en bon estat i poden tenir una segona vida. El servei és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i tractament de residus urbans.

La reutilització i el reciclatge de tèxtil té un benefici ambiental: contribueix a l'estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les més de 418 tones recollides de gener a juny representen un estalvi de 1.326 tones de CO 2 a l'atmosfera.

La roba dipositada en els contenidors d'Humana té dues destinacions: el 85% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.