Els Mossos localitzen dues plantacions amb 500 plantes de marihuana a Sant Llorenç Savall

Els agents van realitzar dos operatius diferents, a una urbanització de la localitat, que es va saldar amb un detingut i dues persones investigades

Part de la droga comissada
Part de la droga comissada | Mossos d'Esquadra
Redacció
08 d'agost del 2019
Els Mossos d'Esquadra de Sabadell van fer la passada setmana dos operatius diferents que es van saldar amb el desmantellament de dues plantacions de marihuana a una urbanització de Sant Llorenç Savall. Els agents van localitzar mig miler de plantes.

Els operatius tenen el seu origen en queixes i denúncies de veïns de la zona per la forta olor que  es desprèn d'aquests domicilis. A causa de la llunyania de les urbanitzacions del municipi al qual pertany i la sensació d'anonimat de molts propietaris d'aquests cultius, s'ha detectat un increment d'aquests fets en aquestes zones. És per això que des de la comissaria de Mossos d'Esquadra de Sabadell s'està fent un seguiment dels casos per a investigar-los i denunciar-los.   
 
El primer operatiu es va fer el dimarts 23 de juliol a una casa de la urbanització Comabella. En aquest cas es van trobar 2 quilos de marihuana ja processada per a la seva distribució, probablement a l'estranger.
 

La plantació de marihuana. Foto: Mossos d'Esquadra


Al lloc es va detenir el responsable del cultiu, un home de 38 anys de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. L'endemà va passar a disposició judicial davant el jutjat en funcions de guàrdia de Sabadell que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
 
El segon operatiu es va fer el dijous 25 de juliol a la mateixa urbanització; en aquest cas es va trobar una sofisticada instal·lació  localitzada al soterrani de la casa. Es van intervenir 500 plantes en un estat de floració avançat i prop d'1 kilogram de cabdells de marihuana també preparats per a exportar-los a l'estranger.

Els responsables de la plantació, un home i  una dona de 33 i 32 anys i de nacionalitat espanyola han resultat investigats per un delicte contra la salut publica en la seva vessant del tràfic i resten a l'espera que l'autoritat judicial els citi per al corresponent judici.
 
En tots dos casos els responsables de les plantacions han estat també denunciats per un delicte de defraudació de fluid elèctric, ja que el corrent elèctric estava enganxat enganxats a la xarxa elèctrica de forma il·legal, produint un greu perjudici i un alt risc d'incendi, no només del cultiu, sinó per a la resta de la xarxa elèctrica.