Ja coneixem la programació de la Festa Major de Castellbisbal

L'Ajuntament dissenya dos programes diferents per als veïns de "poble amunt" i els de "poble avall"

Activitats de rivalitat entre els veïns de Castellbisbal
Activitats de rivalitat entre els veïns de Castellbisbal | A. Mateu - Ajuntament de Castellbisbal
Redacció
08 d'agost del 2019
El proper divendres, 16 d'agost, començarà la Festa Major de l'Aigua i la Llum de Castellbisbal, que oferirà cinc dies farcits d'activitats: concerts, teatre, activitats infantils, esports, cultura popular, balls d'envelat...

Una de les característiques de la Festa Major de Castellbisbal d'enguany és la manera com el consistori ha decidit aprofundir en la històrica rivalitat dels habitants de "poble amunt" i "poble avall". De fet, els veïns d'ambdues parts del poble rebran programes diferents, un amb la portada groga i un altre amb la portada blava (el contingut interior, és clar, és exactament igual).

Cada any, diverses entitats organitzen una gincama en què competeixen els dos pobles, i qui guanya té el dret de fer onejar la seva bandera per sobre de l'altra a la següent Festa Major.

La divisió entre "poble amunt" i "poble avall" la marcava la plaça de l'Església, i era especialment significativa quan el poble era només el carrer major i pocs carrers més al seu voltant. Amb el creixement i els canvis urbanístics, aquesta divisió és més difícil de precisar, però encara hi ha molta gent de Castellbisbal que fa servir aquesta terminologia.

És per això que des de l'Àrea de Cultura es va decidir, l'any 2013, recuperar aquesta rivalitat, sempre sana, i idear un joc per gaudir i passar-s'ho bé durant la Festa Major, però remarcant que "més enllà d'amunt i avall, la realitat és que tots som pota-rojos".

La gimcana Poble Amunt vs Poble Avall serà el dilluns, 19 d'agost a les 17h a la plaça de l'Església, i constarà de diverses proves que han organitzat els Diables, Potafocs i Gegants de Castellbisbal.

La programació completa de la Festa Major de Castellbisbal (en la versió Poble Amunt) es pot consultar en aquest enllaç.