sant quirze

Sant Quirze planteja tancar la seva Zona Hermètica després dels incidents a la discoteca Waka

L'Ajuntament planteja una mesura reguladora de l'oci nocturn com la que Sabadell ha aplicat amb el tancament de les discoteques

per Redacció , 7 d'agost de 2019 a les 17:26 |
Un moment de l'agressió enregistrada | Twitter
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès planteja tancar les discoteques que encara queden en el cantó de la Zona Hermètica que es troben en el seu territori. Es tracta d'una decisió que es posa sobre la taula després dels incidents registrats a la discoteca Waka, el darrer aquest passat cap de setmana, quan uns vigilants de seguretat van colpejar reiteradament uns usuaris a qui no havien permès l'entrada i que s'intentaven esmunyir per la porta de darrera.

En un comunicat, el consistori condemna les agressions, i s'emmiralla en la veïna Sabadell, on l'Ajuntament ha tancat les discoteques a partir d'un pla de regulació d'usos que ha obligat a abaixar la persiana de discoteques mítiques com Bora Bora o Park Paladium. "Som conscients de quina és la mesura correctora que acabat amb aquest focus de problemes a la Zona Hermètica al terme municipal de Sabadell", assenyala en el comunicat l'alcaldessa, Elisabeth Oliveras.

 
"Per aquest motiu, des del govern municipal ens estem plantejant dur a terme un pla especial per la regulació de l’oci recreatiu al poble ja que com a municipi se'ns fa impossible arribar a controlar aquests espais de masses, per la qual cosa no veiem una altra alternativa", adverteix l'alcaldessa.


L'Ajuntament assegura que tot i ser coneixedors que aquest tipus de fets, són competència dels Mossos, però que la gravetat i reiteració dels successos que han passat al voltant de la discoteca han posat en alerta el consistori. En aquest sentit, l'alcaldessa sol·licitarà una reunió amb la conselleria d'Interior i la direcció general de policia per trobar sortida als focus concrets d'inseguretat i control dels espais que el consistori ja té detectats.

D'altra banda, des de la regidoria de Drets civils i Gènere es prendran les mesures necessàries per poder tirar endavant la denúncia d'ofici, i posar en coneixement del poder judicial aquestes actituds autoritàries i racistes.

 

Participació