Junts per Ullastrell considera que el ple del cartipàs «deixa sense opció a l'oposició»

Junts per Catalunya Ullastrell.
Junts per Catalunya Ullastrell. | Cedida
Redacció
25 de juliol del 2019
Actualitzat a les 18:44h
El ple del cartipàs a l'Ajuntament d'Ullastrell va aprovar l'organització interna del consistori pels pròxims quatre anys: periodicitat dels plens, els membres de la comissió especial de comptes, la creació i delegació de les competències de la Junta de govern, la contractació de l'assessor polític i la dedicació i les retribucions dels càrrecs electes municipals.

Des de Junts per Ullastrell consideren que les normes aprovades per majoria absoluta del govern d'ERC "deixen sense opció els quatre regidors a l'oposició.

"La majoria de la presa de decisions del govern es realitzaran mitjançant la Junta de Govern (només composta per membres del govern) i s'eliminen del cartipàs les comissions informatives a l'oposició", apunten en un comunicat.

Així, des de Junts per Ullastrell no veuen amb bons ulls la Junta de Govern "un òrgan creat a voluntat de l'equip de govern, ja que per nombre d'habitants no és obligatori a Ullastrell i considerem que és un òrgan amb moltes competències i amb poca participació i transparència de cara als veïns".

Pel portaveu de JxCat, Miquel Puig, "estem convertint els plens ordinaris en un simple tràmit de cara a la galeria de YouTube, quan assumptes molt importants es decideixen a la junta de govern a porta tancada, a diferència dels plens que és on hi ha la representació total dels vots emesos el passat mes de maig".

Davant d'aquesta situació, Junts per Catalunya Ullastrell va proposar al ple la creació de comissions permanents de treball i entrar a formar part de la Junta de Govern amb veu, però sense vot. Totes dues propostes van ser rebutjades pel nou equip de govern. "Volem treballar plegats, tal com ens heu demanat en diferents ocasions amb la creació de grups de treball conjunt, però amb garanties de periodicitat, actes de les sessions i amb informació compartida", va afirmar Magda Rodó, portaveu adjunta del grup municipal de Junts per Catalunya Ullastrell durant el ple.

En aquest sentit, Miquel Puig, Portaveu de JuntsxCat Ullastrell afirma que: "El govern municipal ens demana treball conjunt, però si tenim en compte que s'han eliminat les comissions informatives, tot i la bona voluntat d'aquest govern, no hi ha res que els obligui a retre comptes a l'oposició de forma oficial i reglada".

Pel que fa a les retribucions, des de Junts per Catalunya "considerem que estem davant una excessiva professionalització del cos polític de l'ajuntament tenint en compte el nombre d'habitants i sobretot, les fonts d'ingressos de què disposem".

Per això "ens preguntem si és necessari per Ullastrell mantenir la figura de l'assessor a l'alcaldia com a personal eventual i no invertir els 33.368€ anuals del seu sou a un brigada, un vigilant per tenir cura del manteniment i la seguretat, pals de paller del nostre model de poble", conclou l'escrit.