Terrassa, consternada pel segon crim masclista en un mes a la ciutat

Centenars de persones han sortit al carrer per condemnar l'assassinat

Minut de silenci a l'Ajuntament pel crim masclista de Terrassa.
Minut de silenci a l'Ajuntament pel crim masclista de Terrassa. | Anna Mira
25 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:56h
L'endemà de l'assassinat d'una dona en mans del seu home a Terrassa, la ciutat s'ha llevat més consternada que mai. El d'ahir és el segon crim masclista que hi ha a la ciutat en un mes, després de l'assassinat de Mònica Borràs. Uns fets que la ciutadania ha volgut condemnar en diferents actes i minuts de silenci a la ciutat. Aquest 2019 quatre dones catalanes han estat assassinades, dues de les quals a la ciutat vallesana.

A les 12 hores l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat de la consellera de Salut, Alba Vergés i els membres de la corporació municipal així com del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) s'han desplaçat fins al CAP Est on l'Eva treballava com a metgessa.

"Mai hauria volgut venir a Terrassa per unes circumstàncies com aquesta". Així s'ha expressat la consellera de Salut qui ha volgut donar escalf a les companyes de feina de la dona assassinada dimecres a la ciutat. Vergés ha indicat que cal "un compromís per part de tothom per acabar amb la xacra de la violència masclista" i s'ha compromès a "lluitar amb tot el possible per tenir una societat lliure de violència masclista".

Per la seva banda, Ballart ha recordat que s'ha posat en marxa el protocol de dol a la ciutat i ha agraït la presència del govern de la Generalitat a la ciutat. "Avui Terrassa està de dol, estem totalment consternats", ha expressat l'alcalde qui ha afegit que "és totalment indignant que continuïn matant dones".
 

Minut de silenci al CAP Est pel crim masclista de Terrassa. Foto: Anna Mira


La Directora d’Àmbit d’Atenció Primària del CST, Montse Ureña, ha insistit en què com a societat "hem d'educar i denunciar i ser valents des dels petits fets". A banda del CAP Est, s'han fet minuts de silenci a la resta de Centres d'Atenció Primària de Terrassa així com també d'altres ciutats del Vallès com ara Sabadell.

Una hora més tard, a les 13 h centenars de persones s'han aplegat al Raval de Montserrat, davant de l'Ajuntament on s'ha llegit un comunicat per condemnar els fets i on també s'ha fet un minut de silenci emotiu amb el cant dels ocells. En aquest cas, ha comptat amb la presència del Delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández.
 
Per la seva banda, el comitè de Vaga Feminista de Terrassa va organitzar ahir a la nit una assemblea no mixta on desenes de dones van anar-hi per mostrar el seu rebuig i denunciar els fets. Fins i tot un grup va decidir fer nit al Raval de Montserrat on van encendre diverses espelmes en record de l'Eva. Durant tres dies a l'Ajuntament onejaran les banderes a mig pal i també hi ha penjades un crespó negre i un altre de lila.