Concentracions i minuts de silenci pel crim masclista de Terrassa

L'Ajuntament ha decretat tres dies de dol per la mort d'una dona a mans de la seva parella

Crim masclista a Terrassa.
Crim masclista a Terrassa. | Anna Mira
24 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:23h
Diversos col·lectius i l'Ajuntament de Terrassa han organitzat concentracions i minuts de silenci per rebutjar el crim masclista d'aquest dimecres al matí en un pis al centre de Terrassa. Un home ha matat la seva dona en un pis al centre de Terrassa. L'home s'ha entregat posteriorment a la policia espanyola i ha confessat l'assassinat. Els Mossos s'han desplaçat fins al lloc dels fets i han confirmat que el cadàver de la víctima es trobava a l'interior del domicili.

Diversos col·lectius, entitats, sindicats i partits polítics han fet sentir les seves mostres de suport a la família i de rebuig al crim masclista i s'han organitzat diferents minuts de silenci i concentracions per denunciar-ho.

L'Ajuntament de Terrassa ha convocat la Taula de Feminicidi, tal com marca el protocol de dol aprovat el passat mes d'octubre pel ple municipal i ha decretat tres dies de dol pels fets. Els membres de la corporació local faran un minut de silenci aquest dijous a les 13 hores davant de l'Ajuntament al Raval de Montserrat.
 
Una hora abans, a les 12 hores està prevista una concentració al CAP Est on treballava la dona assassinada com a metgessa.

Per la seva banda, el Comitè de Vaga Feminista de Terrassa ha convocat per aquest mateix dimecres a les 21.30 hores una assemblea feminista no mixta al Raval de Montserrat. Es tracta d'una mena de concentració amb micro obert on totes les dones que vulguin facin públic el seu posicionament. Està previst omplir el Raval d'espelmes i es vol elaborar un seguit de demandes per traslladar a l'Ajuntament. L'objectiu "és fer un acte diferent per no normalitzar els feminicidis", expliquen.