Avui la piscina de Vallparadís també és gratis pels col·lectius vulnerables

L’accés serà gratuït per als col·lectius amb risc de 10.30 a 18 h | També es posen en marxa inflables d'aigua a la zona de les Hortes dels Frares

Piscina municipal de Vallparadís de Terrassa
Piscina municipal de Vallparadís de Terrassa | Anna Mira
Redacció
24 de juliol del 2019
L’Ajuntament de Terrassa adopta noves mesures preventives per afrontar la segona onada de calor d’aquest estiu. Aquest migdia s’ha iniciat un nou episodi d’onada de calor que, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), durarà fins dijous, dia 25 de juliol. A la comarca el nivell de risc és alt i es preveuen temperatures diürnes superiors als 36 graus entre les 12h i les 18 h, mentre que les nocturnes seran de 20 graus.
 
Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Terrassa ha activat novament els protocols d’actuació municipal i els consells adreçats per la ciutadania un cop la Generalitat de Catalunya ha activat el Pla Territorial de Protecció Civil (PROCICAT).

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) també han alertat davant d’un risc potencial d’incendi forestal com a conseqüència de les altes temperatures i la baixa humitat. Avui el nivell d’afectació a la comarca del pla Alfa era d’1 sobre 3.

Inflables d'aigua i piscina gratis

L’Ajuntament ha adoptat tot un seguit de mesures preventives, algunes amb caràcter excepcional. Una d’elles és la instal·lació de dos inflables d’aigua a la zona de les Hortes dels Frares, al Parc de Vallparadís, d’ús lliure controlat per monitors/es, i que estaran disponibles el dimarts 23 i el dimecres 24 de juliol, de 12 a 18h. Els menors d’edat hauran d’anar acompanyats d’adults, ja que l’ús d’aquestes instal·lacions serà sota la responsabilitat de les persones usuàries.

La segona mesura de caràcter extraordinari és l’accés gratuït a la piscina municipal del Parc de Vallparadís per a les persones incloses en els col·lectius de risc, és a dir, persones majors de 65 anys; persones amb capacitats diverses; i nadons i menors de 7 anys acompanyats d’una persona adulta (en cas que hi vagin amb infants de 7 o més anys, aquests no estarien inclosos en la gratuïtat).

Aquesta mesura serà efectiva el dimarts 23 i el dimecres 24 de juliol, de 10.30 a 18 h, i respectant l’aforament del recinte. Policia Municipal col·labora de manera activa amb Serveis Socials i Creu Roja, ja que han activat el protocol de calor per fer un seguiment acurat dels col·lectius i les persones més vulnerables.

El personal municipal que treballa a l’aire lliure també ha rebut les recomanacions bàsiques d’autoprotecció davant la intensa calor.

Habilitació d’espais amb aire condicionat

En aquests episodis de calor intensa, el servei de Protecció Civil aconsella als ajuntaments que facin una previsió de llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús. També recomanen que es tingui especial vigilància dels majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i també persones amb malalties cròniques.

En el cas de Terrassa, l’Ajuntament ha previst punts d’acollida als centres cívics del Maria Aurèlia Capmany (Av. d’Àngel Sallent, 55) i de l’Alcalde Morera (plaça de Can Palet,1) que estarien disponibles per aquelles persones que no puguin trobar espais amb temperatures més baixes pels seus propis mitjans. A més, algunes biblioteques modifiquen els seus horaris. Així, des d’avui i fins dimecres la Biblioteca Central (BCT) farà horari continuat (de 10 h a 20,30 h) i la Bd6, de 14 h a 20 h.