La fiscalia investiga si hi ha delicte penal en l'actuació de la mestra de Terrassa

La família la va acusar d'agressió contra la seva filla per dibuixar banderes espanyoles en un àlbum

L'escola Font de l'Alba de Terrassa
L'escola Font de l'Alba de Terrassa | Google Maps
Redacció
23 de juliol del 2019
Actualitzat a les 15:03h
El cas de l'actuació d'una mestra de l'escola Font de l'Alba de Terrassa està en mans de la fiscalia. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) confirma que la denúncia interposada al jutjat d'instrucció 2 de Terrassa ha passat a la fiscalia per tal que informi per quin il·lícit penal considera que s'ha de seguir la investigació.

És per això que a hores d'ara s'està a l'espera de la resposta de la fiscalia. La denúncia contra la mestra es va registrar en el jutjat d'instrucció 3 de Terrassa que es trobava de guàrdia però aquest es va inhibir a instrucció 2 de Terrassa per la data dels fets que constaven en la denúncia.

La família l'acusa d'haver agredit la seva filla per dibuixar banderes espanyoles en un àlbum malgrat que el Departament d'Educació constata que no s'ha pogut evidenciar fefaentment maltractament físic ni tampoc percep motivació ideològica. Segons el Departament hi ha fets que podrien constituir una "falta lleu", com ara esquinçar en públic el treball de la nena o deixar-la sota al passadís, però conclou que no s'ha pogut evidenciar fefaentment maltractament físic ni tampoc motivació ideològica en l'actuació de la mestra.

Per tot plegat, li ha obert un expedient disciplinari. Ja va establir com a mesura cautelar que la tutora sempre havia d'estar acompanyada per una docent quan dirigís una activitat d'ensenyament o aprenentatge a l'aula.