Entitats pro drets humans donen suport als membres del CSV Terrassa, citats a declarar per evitar un desnonament

S'ha convocat una concentració als Jutjats en solidaritat amb els denunciats, dimecres 24 de juliol a les 9.30 hores

Mobilització del Colectivo Sin Vivienda als jutjats de Terrassa.
Mobilització del Colectivo Sin Vivienda als jutjats de Terrassa. | Anna Mira
Redacció
23 de juliol del 2019
Dos membres del Colectivo Sin Vivienda de Terrassa (CSV) estan citats aquest dimecres 24 de juliol a declarar als Jutjats de Terrassa per intentar evitar un desnonament d'una família a la ciutat.

Els Mossos d'Esquadra han denunciat l'advocada Pilar de Dios i a l'activista Karim El Otmani per un presumpte delicte de desobediència i resistència a l'autoritat durant el desnonament. Davant d'aquesta situació el Consell d'Entitats d'Acció Ciutadana, Espai Drets i la Comissió de Seguiment de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat han fet públic un comunicat de suport als activistes del col·lectiu.

Afirmen que la solució a aquest problema estructural i conjuntural de l'habitatge passa pel treball conjunt i coordinat de les administracions públiques, polítiques i judicials "i no per la repressió policial". "Cal garantir els drets fonamentals de tots els ciutadans i ciutadanes, dins un espai comú on tothom tingui dret a la ciutat", afegeixen en el comunicat.

Des del CSV també s'ha fet una crida per donar suport als membres del col·lectiu amb una concentració als Jutjats a les 9.30 hores per mostrar la solidaritat amb els activistes denunciats.