Tot per Terrassa impedeix penjar la pancarta per la llibertat dels presos polítics

La llibertat de vot del partit de Ballart fa que la ciutat exigeixi la immediata llibertat dels acusats

Tot per Terrassa, el PSC i Cs voten en contra de penjar la pancarta per la llibertat dels presos polítics al balcó de l'Ajuntament.
Tot per Terrassa, el PSC i Cs voten en contra de penjar la pancarta per la llibertat dels presos polítics al balcó de l'Ajuntament. | Anna Mira
19 de juliol del 2019
Actualitzat a les 16:38h
El segon ple municipal del mandat ha evidenciat les diferències ideològiques entre els partits que formen el govern. Tot per Terrassa (TxT) s'ha posicionat en contra de penjar pancarta per la llibertat dels presos polítics i exiliats. Els deu regidors del partit de Ballart, han bloquejat la voluntat dels partits independentistes per penjar la pancarta la balcó de l'Ajuntament.

Junts per Terrassa ha presentat una proposta de resolució que només ha rebut el suport dels cinc regidors d'ERC-MES al govern amb un total de set vots a favor davant dels 20 en contra. Així, Tot per Terrassa doncs, ha votat en el mateix sentit que el PSC i Cs per evitar "patrimonialitzar el balcó de la façana de l'Ajuntament".

Així ho ha expressat l'alcalde, Jordi Ballart qui ha afegit que el seu partit "no utilitzarà la institució per expressar les opinions concretes". No obstant això, Ballart també ha volgut deixar clar que TxT "és un partit demòcrata" i que ell de manera personal defensa un referèndum acordat i una solució dialogada. "Saben que estic en contra del 155 i en contra de la repressió", ha afegit Ballart.
 
Per la seva banda, el líder republicà i tinent d'alcalde, Isaac Albert, ha fet públic el seu desacord amb Tot per Terrassa pel que fa a la neutralitat. "L’ajuntament és de tots però la neutralitat no la comparteixo. No és el mateix que governi la dreta que l’esquerra", ha asseverat Albert.

El republicà, igual que ha fet el Miquel Sàmper de Junts per Terrassa -proposants de la moció- han recordat que Terrassa és una de les ciutats que pateix més la situació actual amb dos conciutadans "referents i estimats" a la ciutat; Josep Rull a la presó i Lluís Puig a l'exili.

Terrassa exigeix la immediata llibertat dels acusats

El ple d'aquest divendres ha estat el primer on s'ha visualitzat la llibertat de vot de Tot per Terrassa en temes d'àmbit nacional. Una llibertat que finalment ha permès aprovar el tercer punt de la proposta de resolució que demana, explícitament, exigir la llibertat immediata de tots els acusats.

Els set regidors del PSC i els tres de Cs hi han votat en contra juntament amb el regidor de TxT, Raúl Ibáñez. L'única abstenció també ha estat de TxT, en concret, del regidor, Xavier Fernández, mentre que la resta de membres de TxT, ERC-MES i JxT hi han votat a favor.

No obstant això, Ballart ha defensat que el punt que feia referència a la pancarta no hi hauria llibertat de vot perquè implica directament la ciutat.

Membres de col·lectius independentistes de Terrassa han posat la pancarta a davant del balcó durant el ple municipal i han decidit mantenir-la fins a la tarda quan se celebrin els Cants per la Llibertat.
 

Pancarta de suport als presos. Foto: Anna Mira